Trygt boligkjøp?

Trygt boligkjøp?

Er du blitt avvist av forsikringsselskapet selv om du har hatt en god sak? Opplevet urealistiske takstmenn eller altfor positive meglere? Kjente du dine rettigheter? Følte du deg trygg eller usikker? Måtte du kjempe? Fortell om dine erfaringer som boligkjøper - både positive og negative - med megler, takstmann, forsikringsselskaper og selger! Forbrukere som kjøpere må bli hørt...

Points

Lettvint å forholde seg til meglere ifbm lover og regler ved kjøp av bolig.

Vi har kjøpt bolig til oppføring. Byggeselskapet var veldig imøtekommende og hadde en fornuftig innstilling til endringer. Kostet det ikke noe for dem, så skulle det selvfølgelig ikke koste for oss. Vi ble holdt oppdaterte i hele prosessen.

Jeg har hatt positiv erfaring med eieskifteforsikring. De ringte og sa at kjøper hadde kommet med krav om at jeg som selger skulle betale 300000 for at de skulle utbedre badet, dette fordi kjøper mente det var for liten helling mot sluket. De sa kort at dette kravet kom de til å avvise. Det gjorde de, jeg fikk kopi og hørte aldri noe mer. Da var jeg glad jeg hadde forsikring.

Det negative er at jeg følte jeg hadde for lite kontakt med megler underveis. Skulle også ønske at han var med på en siste sjekk av leiligheten, samt overlevering av nøkler.

Jeg har opplevd at selger ikke var ferdig med å pakke på overtakelsestidspunktet og ikke ville gi fra seg nøkkelen. Ved et annet boligkjøp, opplevde jeg at boligen hadde en mangel ved overtakelsen og at det var vanskelig å vite hvor mye penger som burde holdes tilbake. Megleren var ikke tilstede ved noen av overtakelsene. Jeg tenker at meglers tilstedeværelse er viktig for å kunne håndtere slike situasjoner og hjelpe til ved uenigheter knyttet til feil/mangler og beløp som skal holdes tilbake.

Badet viste seg å ha motfall mot sluk og fjerna membran under badekar. Ville køyre sak gjennom kjøpsforsikringa, men dei trudde ikkje eg ville kome gjennom med noko trass i ein god rapport frå takstmann estimert til 160.000 kr. Kjøpsforsikring er ein vits. 5000 ca for takstrapport på skaden, 5000 ca for forsikringa, 4000 ca i eigenandel om eg ville bruke den, og som kanskje ikkje førte nokon veg. Her saknar eg at nokon står til ansvar utanom rettslege tiltak!

Jeg har kun en erfaring som boligkjøper. Huset var gammelt med behov for totalrenovering. Megler var tydelig med alle forbehold og opplyste om risiko og mulig risiko ved boligen. I etterkant har det vist seg at mye av risikoen var overdrevet. Vi ble rådet til å finne våre egne rådgivere i forkant av kjøpet. Ved etterkontroll, har alt så langt vist seg å være i god nok stand eller bedre stand enn først antatt.

Vi vant sak mot Protector etter kjøp av enebolig. Advokat anbefalte å ta ut stevning direkte mot eierskifteselskap. Var veldig effektivt. Brukte takstfirma til å avdekke alle svakheter og fant feil.

Meglere lover ofte mer enn hva som er realiteten ved boligkjøp. Dessverre så er det slik at dette oppdager man ikke før man har tatt objektet i bruk,da begynner prosessen med å påpeke feil og mangler

Kjøpte en leilighet i et nytt byggeprosjekt, og er kjempefornøyd med hele prosessen. God oppfølging fra både utbygger og takstmann hele veien. Oppdaget noen små feil etter innflytting og det tok ikke lang tid før det dukket opp en fagmann på døren og ordnet det - helt uten ekstra kostnad selvfølgelig. Fin erfaring!

Selger hadde krysset av NEI på egenerklæring på spørsmål om skadedyr. Tilstandsrapport var også gjennomgått av takstmann uten anmerkninger på dette punktet. Etter innflytting viser det seg at de har hatt rotter på loftet i flere år. Kjøpeforsikring leide inn takstmann, og fikk vurdert oppretting, sanering og tetting til 180.000 kr, gitt at det ikke er innvendige skader i vegger. Har en pågående sak på dette. Synd at egenerklæring har så liten juridisk kraft!

Enkelt å kjøpe bolig av meglere

Er en del feil og mangler ved nye boliger, noe som igjen medfører klager til firmaet som har bygget boligen

Har opplevd megler som bare fnøs av meg da jeg spurte etter radonmålinger. I følge megler var det ikke så viktig tydeligvis. Etter kjøpet foretok vi selv radonmålinger, og det viste seg at det var meget høye verdier. Måtte installere to radonbrønner og lufteanlegg for tilfredsstillende inneluft.

Ingen negative hendelser

Meget fornøyd med megler

Kjøper melder etter 5 år inn forsikringskrav. En mur jeg satte opp har begynt å sige ut og fukt skader på soverom. Mitt forsikringselskap kommer til meg med varsel om mulig regresskrav omtrent før saken er behandlet. Kjøper kommer ikke noe vei med fuktklagen. Men forsikringselskapet mener jeg har holdt tilbake informasjon om muren. Ganske frustrerende å bli beskyldt for å være skurk.

Vi kjøpte prosjekt, her var de fleste av leverandører veldig greie, men kjøkkenleverandøren stilte med en ny person som ikke kunne noe og gav oss feil tilbud og feil tegninger. Mye unødvendig irritasjon og stress som ble knyttet til denne prosessen.

Dette var ikke bolig jeg kjøpte, men som jeg vurderte. Var to boliger i samme leilighets enhet til salg. Og jeg var i kontakt med meglere for begge to da jeg kunne tenke meg å flytte dit. Men de ga helt ulike svar når det gjaldt nedbetalings av fellesgjeld. Så der turte jeg rett og slett ikke å kjøpe...

Jeg har opplevd at megler ikke kunne sin jobb. For eksempel - han viste ikke hva som fulgte med boligen og jeg måtte vise ham det som står i loven. Andre obligatoriske ting var han ikke kjent med - f.eks. brannslukningsapparat, røykvarslere osv. I tillegg var han alltid for sent for å møte opp og ikke virket veldig interessert i jobben sin. Vi måtte hele tiden "pushe" på.

More points (122)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information