Endre landbrukspolitikken

Endre landbrukspolitikken

Endre landbrukspolitikken og tollmurene. Forhindre Norge i å eksportere 11.000 tonn Jarlsbergost som flys over til USA hvert år, subsidiert av norske forbrukere med 1/2 milliard per år. Åpne for at Finnmark og Troms kan importere mat fra Finland som er mer kortreist enn å frakte den opp fra Østlandet.

Points

Ordningen vil utvilsomt gi lavere CO2-utslipp

Mye av Jarlsbergen blir allerede produsert over there, og i Irland. Men, jeg syns det er pussig at jeg kan kjøpe Tilapia(østasiatisk fisk) hos Sultan mat til 52kr/kg, mens en torsk koster langt over det dobbelte. Hvordan er det mulig?

Norsk jordbruk er dyrt og tungvint, la oss heller importere kvalitetsvarer fra land der jordbruk er regningsvarende. Norske jordbruksprodukter har ikke kvaliteten som forsvarer subsidiene

Viktig å tenke helhetlig på hva vi dyrker, hvor og unngår at vi eksporterer landbruksprodukter. Heller at vi fremmer produkter som reduserer import, og reuserer lang transport og uheldig klimapåvirkning.

Det kan være lurt å ha et oppegående norsk landbruk som beredskap i kriser. Ved en global krise hjelper det ikke med oljedollars, da vil de produserende landene prioritere sitt eget hjemmemarked.

Det som gir høye priser på det meste i vårt land er produksjonskostnadene; lønninger, avgifter,....

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information