Påstand: Merk produkter med hvor lenge de er ment å vare

Påstand: Merk produkter med hvor lenge de er ment å vare

Mange produkter, slik som vaskemaskiner, varer ikke like lenge i dag som de gjorde før. Det gis også lite informasjon om hvor lenge produktet er forventet å vare, om det kan repareres og hvor lenge deler er tilgjengelig.

Points

Det å krevje merking av haldbarheit vil vere svert bra. Det er i dag i praksis umogeleg å vite om eit produkt er haldbart eller ikkje, om ein ikkje har inngåande kunnskap om produkta. det skal noko til. Dei som sel skryt hemningslaust over produkta uansett. I tillegg er det svert stor utskifing på manfge produkt. Då er det vanskeleg å finne referansar til haldbarheit. Eg har fleire gongar vorte skuffa. Dei held garantitida, men ikkje nødvendigvis i heile reklamasjonsperioden. Er produktet 4 år,

Miljøvennlig: Det vil bidra til at forbrukere velger produkter som varer lengre og dermed økt etterspørsel etter kvalitet. dette vil på sikt kunne redusere forbruket (bruk og kast).

Jeg jobber som reklamasjonsbehandler. Jeg følger loven så godt jeg kan, men noen ganger kan det være vanskelig å skille mellom et produkt som har 2 eller 5 år. Når jeg er usikker så blir det 5 år, men det hadde vært fint om det var en tydelig merking av produktene om det er 2 eller 5 år. Dette gjør det lettere for forbrukere og bedrifter å vite hvilke rettigheter de har i henhold til loven.

Mye lettere å legge penger i kvalitet hvis du vet det er kvalitet og ikke overpriset

Det gir økt kunnskap og er en viktig del av et kjøp.

Dette vil kunne føre til et mer bærekraftig forbruk og vil presse industrien til å lage bedre produkter.

Vi trenger ikke flere merker, men kvalitetsstandarder. Strengere regelverk må til.

Forbruksartikkler SKAL vare i over 5 år, helst 10år.

Garantiordninger sørger for at mekanikk som bryter sammen innen garantitiden blir reparert. Man betaler for det man får; min vaskemaskin er 23 år,kostet en formue, har vært brukt veldig mye,og like god ennå. Ingen reparasjoner er blitt foretatt.

Synes det er en god idé, da det mest sannsynlig vil presse produsenter til å lage produkter som må vare lengre, gitt at det får konsekvenser for produsentene om produktene ikke lever opp til merkingen. Forhåpentligvis er det mulig å snu trenden med planlagt foreldelse!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information