Påstand 3

Påstand 3

I dag trenger en potensiell kjøper ikke følge budreglene som gjelder ved bruk av megler hvis bud gis direkte til selger, eller boligen selges på åpent marked uten megler. Dette er en praksis som bør reguleres ved at budreglene gjelder alle åpne salg av bolig, også de uten megler.

Points

At alle kjøp av bolig skal reguleres med budregler er lurt fordi vi vil unngå situasjoner hvor selger «lures» til å selge boligen til en lavere pris enn budrunde ville gitt.

Kun boligsalg gjennom megler bør reguleres med budregler for da har selger muligheten til å få høyere pris gjennom bud som f.eks kommer på forhåndsvisning.

Kun boligsalg gjennom megler bør reguleres med budregler for da står selger fritt til å selge til den person og pris selger ønsker.

At alle kjøp av bolig skal reguleres med budregler er lurt fordi da får alle som har meldt interesse vite om andre bud, og alle som ønsker å kjøpe har i teorien like muligheter til det.

At alle kjøp av bolig skal reguleres med budregler er lurt fordi det gir alle kjøpere like muligheter til å kjøpe, noe som er mye viktigere ved salg av bolig enn andre eiendeler.

Kun boligsalg gjennom megler bør reguleres med budregler fordi det angår kun selger hvem som kjøper boligen.

Kun boligsalg gjennom megler bør reguleres med budregler, ellers blir det for komplisert / rigid for selger å selge selv.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information