Påstand 2

Påstand 2

I dag er det ikke regler for hvor lenge et bud må stå, ut over kl. 12:00 første virkedag etter siste annonserte visning. Noe som i enkelte tilfeller fører til opphetete budrunder med korte frister. Vi lurer på om det bør være regler for hvor lenge et bud skal stå, slik at det blir bedre tid til å snakke med alle potensielle budgivere, og selger får tid til å tenke seg om. Skriv gjerne litt om hvor lang fristen bør være, og hvorfor.

Points

Dette er en god idé fordi jeg tror det vil gjøre at prisen på boligen blir mer rett i henhold til det markedet er villig til å betale for det. Det kan bli alt for kort tidsfrist på et bud som gjør at de andre som er med i bud runden ikke rekker å tenke seg ordentlig om, før de evt. tar et valg om å by mer eller droppe ut. I tillegg tror jeg selgeren hadde satt pris på å ha mer tid på vert bud. I dag kan et bud stå i svært kort tid som fører til mer stress enn orden ved boligkjøp.

God ide å innføre tidsfrist. Bør være nok med 30 min. , for da bør megler ha fått informert både selger og andre budgivere , og disse har noe tid til å vurdere hva en gjør videre. Noe lengre frist kan medføre at budrunder går over altfor lang tid.

Fristen bør være på minimum 1 time. Det er en stor avgjørelse å ta, og ofte er budrunder i vår egen arbeidstid. Ikke alle har mulighet til å sitte pal på telefonen, men i løpet av en time skal de fleste legge fra seg arbeid og eventuelt komme fra noen minutter og ha telefonkontakt med en evnt medkjøper.

Bud med veldig kort frist kan være forvirrende og stressende for selger, en regel for hvor lenge et bud skal stå er en grei måte å gjøre prosessen enklere og mer oversiktlig. Slik kan man vurdere nøyere og slippe å gjøre svært viktige avgjørelser i løpet av minutter. En regel om budfrist fra 30-60 minutter bør kunne gjøre noe med det.

Regler er letter å forholde seg til og blir da likt for alle. En time bør budet ligge slik at man kan få tenkt seg litt om. Og eventuelt snakket, diskutere med ektefelle etc. Korte frister skaper uro og stress.

Det bør være minimum 1 times frist. De fleste er jo på jobb når budene kommer. Med litt lengre frist kan det være enklere for enkelte å få samsnakke seg med samboer/ektefelle etc, eller kontakte bank for å eventuelt diskutere lån.

Ikke bra med for korte tidsfrister. Ofte er en salgsprosess noe man gjør sammen med ektefelle, så man må kunne ha tid til å konferere med disse. Dette er ikke lett om det gis for korte frister.

Jeg synes godt det kan være regler for hvor lange frister det skal være. Det er fryktelig stressende situasjon, så det å få minst en time på å roe seg, tenke og evt. snakke sammen, hadde nok gagnet mange.

Å kreve lengre budfrister er naturlig. Korte frister på bud er for for de fleste en måte å stresse selger. De fleste som kjøper bolig gjør det for å bo der i lang tid. Å kreve lengre budfrster kan gi mer ro i prosessen.

Begrenser muligheter for både kjøper og selger. Det er ok å ha en første frist, men etter det bør de som er med i en budrunde ha gjort seg opp en mening om hvor langt de ønsker å gå osv. Hvis man også har sett på flere boliger og ønsker å prøve seg i en budrunde vil en frist på bud også begrense denne muligheten

Et bud bør ha en frist som innebærer at både selger og evt andre budgivere får tid til å vurdere og tenke seg om. Dette bør være minimum 30 min.

Har dere tenkt på hvor lang tid en budrunde kan ta hvis minimums budfrist skal være for eksempel en time ?

Veldig enig med Terje om klare regler om budrunder. Man må få tid til å tenke seg om. Det er lett å la seg rive med og til å legge inn bud man egentlig ikke bør i en sånn stressende situasjon.

Inntil en times frist kunne vært en ide for at

Korte tidsfrister gagner ingen.

For kjøper kan det være lettere å få kjøpt til en lavere pris ved hjelp av korte tidsfrister.

Det er opplagt en fordel for kjøper å ha tid til å tenke seg om når det er så store beløp som skal investeres. Det er også en fordel for selger å få kjøpere som faktisk er interessert i nettopp denne boligen og vil være en sikrere betaler.

En time virker akkurat passe

Enig med Jonas. Når det er såpass store beløp det er snakk om, så bør man redusere stresset minst mulig. Da unngår man forvirringer, og det blir mest ryddig. Støtter budfrister på minimum 1 time, slik at man er sikret at man er tilgjengelig for å få med seg alt.

Godt forslag med en fast minimumsfrist etter hvert bud, da vet alle hva en skal forholde seg til.

More points (34)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information