Forbrukerrådet – grønt/etisk forbruk og produksjon

Forbrukerrådet – grønt/etisk forbruk og produksjon

Det er et økende fokus på at bedrifter både nasjonalt og globalt skal være grønne i sin produksjon av varer og tjenester. Det er ikke bare sluttproduktet som skal være grønt og miljøvennlig, som foreksempel det en elbil er. Hvis det er slik at produksjonen av batteri til elbil er forurensende i produksjonsland så vil det hjelpe lite at jeg er miljøvennlig her hjemme. Forbrukerrådet om 10 år er en selvfølgelig aktør både i det å være detektiv og pådriver til at alle ledd i en produksjon blir grønnest mulig og at jeg som forbruker vet hva jeg kjøper og ikke hva jeg tror jeg kjøper. El bil produksjon er her bare et eksempel på at vår miljømessige gevinst kan være en miljømessig skade et annet sted, og vil jo også gjelde produksjon av mobiltelefoner og annet elektrisk utstyr. Forbrukerrådet skal sikre at hele historien kommer frem slik at du og jeg kan ta gode valg for det beste for alle mennesker og kloden vår.

Points

Forbrukerrådet er en uavhengig organisasjon, og vil være en viktig kilde til å kunne få riktig og uavhengig informasjon for forbrukerne. I dagens samfunn drukner vi i artikler som er både for og imot (eksempelvis el-biler), og som forbruker er det veldig vanskelig å finne ut hva som er "rett". Flott om Forbrukerrådet kunne tatt en slik rolle.

Synes dette er en god ide. Hvis el-batterier og mobil-tlf produseres av underbetalte barnearbeidere i land som har en forurensende produksjon så er man jo like langt

God ide. Forbrukermakten er en viktig brikke i å gjøre verden til et bedre sted og om Forbrukerrådet kan opplyse forbrukerne blir det enklere å bruke den makten man har som forbruker.

Jeg tenker at dette er en altfor krevende aktivitet som Forbrukerådet har for få ressurser til å gjennomføre. Argumentet er for høytflyvende. Det vil sannsynligvis komme nye og strengere miljøkrav (ISO-sertifiseringer) til produksjonsbedrifter. Jeg mener at dette ikke er Forbrukerrådets oppgave.

Dette er en god ide siden man ofte går i en felle og tror at et produkt er et grønt produkt uten vite hvilket kilder som har vært involvert i selve produksjonen samt en bedre visshet om hvordan varen blir destruert.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information