Bevisstgjøring gjennom konkurranse. Vinn iphone!

Bevisstgjøring gjennom konkurranse. Vinn iphone!

For å vekke engasjement og samtidig gi lærdom, lag ulike konkurranser. Feks: Hva koster det å kjøpe en iphone med forbrukslån (29 % rente) hvis du dropper å betaler avdragene? Hvor mye betaler du ekstra for den telefonen etter 5 år? Ta med svaralternativer, og la ungdommene/publikum trykke de de tror. Ved rett svar er man med i trekningen av en iphone. Denne konkurransen kunne vært fronta på digitalemedier, det var lov til flere forsøk og man burde oppfordre skolene å bruke den som krydder i mattetimene.

Points

du når frem til flere, alle liker premier

Dette fanger effektivt interessen, samtidig som det gir en a-ha opplevelse av hvor mye det faktisk koster. Kanskje man tenker seg om to ganger før man vurderer å kjøper ting på kostbar avbetaling?

Det er selvfølgelig fint med premier, og en spennende måte å lære på. Så jeg ser at dette kommer til å vekke interesse. Det som bekymrer meg er at det fort kan være folk som kan finne på å bruke denne kampanjen til å lure andre. At kampanjen blir etterlignet og lagt ut på sosiale medier. Selv må jeg innrømme å være noe skeptisk på sånne konkurranser. Selv når det står at det er fra forbrukerrådet eller andre aktører jeg stoler på.

Er veldig i mot slike lokkekonkurranser. Burde være strenge krav til å dokumentere trekning etc. Har man vært med på en slik så har man jo spammail i all fremtid.

For så vidt ingen dum idé i seg selv, men samtidig kan det lett virke ekskluderende og stigmatiserende for grupper som faller utenfor - så kalte "svake / ressurs fattige" grupper

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information