Økonomi og ungdom

Økonomi og ungdom

Jeg synes dere burde hatt en egen side eventuelt som omhandlet økonomi og ungdom. Det er lite av det i skolen dessverre mange som havner i økonomisk uføre og med betalingskort. Kunne vært gøy å laget en egen side/læringsprogram eventuelt app som ga læring, tips og ikke minst ved hjelp av digitale morsomme hjelpemidler - kanskje det kunne blitt brukt i skolen også ?

Points

Daglig økonomi inn i matte timene.

Hvis ungdommen ser hvor mye et forbrukslån koster over tid, vil det forhåpentligvis gjøre at færre lar seg friste til å ta opp dyre forbrukslån.

Ja, dette høres ut som et godt tiltak, spesielt hvis man kan få implementert dette i undervisningen på skolen også.

Dette hørtes som en fin ting og samtidig læring

Ja det kan være til stor hjelp! Mange er ikke beviste om kjøp de tar og heller ikke totaloversikt på hva ting faktisk koster. Det å lære praktisk matte og økonomi og hushold(hvordan ta vare på hjem og kropp). Akkurat som uttrykket om at penger ikke vokser på trær. Så er det viktig å få en forståelse over dette temaet som kan enkelt hjelpe folk til allerede som unge ha et bevist forhold til pengebruk osv

veldig od ide, burde være mer om i skolen

For eller imot, det er ikke det. Men heller om hva Forbrukerrådet skal drive med. Hovedsakelig saker knyttet til kjøp og salg. Når det gjelder privat økonomi finns det andre måter og «oppdra» ungdommen på. Mye av dette bør man hovedsakelig lære om hjemme. Av foreldre, slik at de får sunne verdier.

Støttar dette. Mange unge kunne trengt å bli bevisst på utfordringar med kreditkort og få økonomitips generelt.

Meget viktig å få ungdommen bevist på det store ansvaret som kommer...

Dette var en god ide. Jeg jobber som lærer på ungdomsskolen, og ser godt behovet. Burde muligens knyttes opp til kompetansekrav i matte, siden de der skal lære om prosentregning.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information