Forbrukerrådet må være mer tilstede der ungdom «er»

Forbrukerrådet må være mer tilstede der ungdom «er»

Undersøkelser viser at kjennskapen til Forbrukerrådet er lavest blant de unge. Vi tror Forbrukerrådet må være mer tilstede der ungdom «er», f.eks. i sosiale medier og andre digitale steder – men kanskje også på skolen, bussen og på kjøpesenteret. Er du enig med oss her? Hvorfor… eller hvorfor ikke?

Points

Ja, jeg er helt enig. Hva med en liten test/konkurranse; hva koster det å kjøpe en iphone med forbrukslån hvis du dropper å betaler avdragene? Hvor mye betaler du ekstra for den telefonen etter 5 år? Ta med svaralternativer, og la ungdommene trykke de de tror. Kanskje man faktisk kunne vinne en iphone hvis man hadde rett svaralternativ?

ja bevissgjøre for ungdom hva forbrukerrådet er, er sikker på at det er mange som ikke har hørt om dere

Ja, Forbrukerrådet på SnapChat hadde nådd ungdommer, noe som er viktig for å tidlig gi dem økonomisk bevissthet ifht det å være forbruker

Ja så absolutt!! En tidlig bevisstgjøring er veldig viktig.

Eldre klarer ikke å bruke "snapchat".

Ja det er viktig å være synlig for alle og skole er arena for introduksjon om forbrukerrådets tilgang til ungdomer. Men jeg mener det er kjennskap er lavest hos ungdommer av 2 grunner. nr 1 fordi de har ikke havnet i problemer i samme grad og voksne ettersom de kjøper som oftest varer i hyllen i butikken men ikke slik at de gjør en avtale som så går gale. 2. Foreldre håndterer oftere konflikter (og er i kontakt med forbrukerrådet) som deres barn havner i.

Fordi denne gruppen trenger kunnskap og informasjon.

Ja det erviktig at ungdom blir mer beviste forbrukere

Det er svert få unge som ta seg bryet til å lese og lære om selskaper, firma eller ett staterlig forv.organ som dere. Jeg kan ikke huske en gang hvor jeg og minne medelever tokk bry til reklamer og nett annonser som flyr rundt. Jeg tenker at den enkleste måten er via Skolen/lærerne. Reklamasjon føler jeg at ikke er verdt ressursene brukt. Men dere kunne ha trengt egen nyhets visninger for unge, korte glims av interresange debatter og situasjoner! Det er slike ting som lokker meg, i hvertfall.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information