Verdibevisste fond

Verdibevisste fond

En økende 'trend' i forbrukerøkonomi er at selskapene skal være mer bevisste rundt sitt samfunns- og miljøansvar. Min ide er å utvikle fondsprodukter med mer av dette i fokus. F.eks. 'Utvikling Afrika'; 'Fornybar Energi' eller 'Kvinner i Tibet' for å nevne noe. Her kan man velge fond som skal styrke forholdene etter kundens etiske overbevisninger, samt forsøke å gi avkastning.

Points

Enig i at etikk nok kommer til å bli viktigere i investeringer fremover, og det vil da være viktig fra prosjektets side å være tydelig på om det er avkastning i form av penger eller avkastning i form av suksess for prosjektet som sådan som er hovedmålet.

vanskelig å kontrollere

Man tår fritt til å sette sammen fond akkurat som man vil. Dersom noen vil ette sammen et fond for kvinner i tibet så får de bare gjøre det, men sørg for at det er frivillig å kjøpe..

.

why not

da blir dette gavefond

Tror dette har lite for seg, utenom å gi sparerne bedre samvittighet

Dette kan fly 😉 vi blir stadig mer bevisst på oljefondets etiske profil, det bør jo gjelde i private investeringer også.

Veldig viktig med dette! Mange er opptatt av at pengene deres skal jobbe til positive formål. Kanskje til og med lage en nasjonal standard for hva som skal til for å kalle fond ESG?

Forskningen er klar på ansvarlighet lønner seg økonomisk for bedrifter på sikt, det burde vært mulig å ta det for gitt at når man investerer så er det selskaper som ikke tjener pengene sine på å ødelegge verden eller folk.

Det har kommet noen sånne etiske fond. Tipper det vil komme flere. Det kan være en smart forretningsidé. Hvis kundene etterspør det, så vil det være kursdrivende for selskaper som imøtekommer kravene, og som er aktuelle for slike fond.

Samfunnsansvar er positivt, men et fond som ikke har som mål å gi avkastning (bare forsøke) mister nok litt av hensikten for mange

Tja... Etikk er viktig, men usikker på om dette er en idé som hadde solgt. Hvordan ville disse fondene fungert? Kan hende jeg misforstår litt her. Hvordan skal for eksempel "kvinner i Tibet" tjene penger?

Forbruker kan påvirke mer direkte samtidig som man sparer for egen vinning

godt nok informert i dag

Viktig i tiden som kommet

Tenker at i mange bransjer er dette viktig, men i forhold til fond opplever jeg ikke at det er noe som vil gi merverdi

Liker ideen om at det skal bli mer lokalt

Folk kan handle fond som de kan støtte og føle ett mer eierskap til. Å tjene mest mulig penger er kanskje eneste formålet med sparing?

Slik etisk tankegang bak fondsinvesteringar er viktige i en verda vi lever i no.

Finnes alerede flere slike fond. F eks Kron

Dette kan fort bli idealisme er eg redd for. Veldig vanskelig å få dette til å bli noko som får eit fond til å gå bra.

Man kan være samfunnsengasjert samtidig som man sparer

Ja, det gjør det mer interessant å investere

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information