Bruk av fondssimulator - Bedre føre var, enn etter snar!

Bruk av fondssimulator - Bedre føre var, enn etter snar!

Folk som ønsker bør få tilbud om bruk av en fondssimulator der man kan kjøpe og selge finansielle instrumenter med en egenvalgt oppstartssum, for å kunne få erfaring med markedet før man satser av sine egne oppsparte midler. Simulatoren følger i dette markedet live samt trekker gebyrer og avgifter som i den reelle verden, slik at sluttresultatet gjenspeiler hva som ville blitt fasiten dersom dette ikke var en simulering med fiktive midler. Fondssimulatoren kan kanskje også med fordel bygges inn og tilrettelegges på reelle nettsider som tilbyr kjøp og salg, på en slik måte at investorene tilbys, som et alternativ til bruk av egne midler, å kunne simulere.

Points

Nanny state

lurt

I utgangspunktet en god ide, men fr tidkrevende. Om du "setter inn" en sum og vil se hvorden pengene vil vokse/ synke i verdi "live" vil det ta årevis før du ser noe reellt. Har du så god tid? Da er det bedre å se på grafene for hvordan fondet har gjort det de siste årene?

Forsåvidt en god ide men tror den er vanskelig å gjennoføre i praksis. Virker tungvint å få til.

Jeg tviler på nytteverdien av simulatorer. Sparing i aksjefond bør skje med en lang tidshorisont. Hvem vil teste en simulator i 5-10 år før de investerer virkelige penger? Dessuten er psykologien viktig, det å kunne tåle svingninger uten å gjøre noe irrasjonelt. Det er det vanskelig å øve seg på med en simulator. Jeg tenker at det er bedre å øve seg med små beløp i begynnelsen, som så kan økes etterhvert.

Dette hadde vert en god ide til undervisning i skolen for å få unge til å få et forhold til det!

Dette finnes allerede

Ein simulator kan bli oppfatta som ein garanti

En god tanke, men trolig vanskelig å gjøre dette reelt med tanke på den lange tidshorisonten slike investeringer har.

da kan man prøve seg litt fram og forhåpentligvis skaffe seg nyttig kunnskap på forhånd

Ok

Jeg synes dette er en god ide. Med en slik simulator kan man skaffe seg litt erfaring som kan være avgjørende.

Spill til å lære av

Gevinstsimulatorer er basert på usikre tall og kan kaste blår i øynene på småsparere, dessuten ofte vanskelige å tyde.

Man bør også få info om når man belaster gebyrene og hvordan.

Synes dette er en virkelig god idé! Det eneste jeg har å tilføye er vel egentlig at det finnes simulatorer for aksjesparing. Det gir jo en følelse av hvordan markedet fungerer, selv om det ikke er helt det samme som fondssparing. Det er selvfølgelig også veldig viktig å legge dette frem på en forståelig måte. Som om man skulle ha lært en på fem år hvordan man skal spare i fond! Kanskje det kan også være små popups med hint/små fakta for at man skal lære litt ekstra også? God idé!

Kundar utan mykje kunnskap om fond og aksjemarknaden kan på denne oppgradere kunnskapen sin slik at dei, viss dei vel å investere i fond, betre vil tåle å sjå at verdiutviklinga svingar i fonda dei har investert i.

smart!

Høres greit ut

Mener at dette gir en ekstra kostnad for småsparerne

Midt i blinken

Et godt argument, slik at man kan skaffe seg litt erfaring

Det finnes vel allerede på markedet, bra eller dårlige. Alltid en kostnads pris.

Jepp

Kan gi god rettledning.

Igjen føles det veldig snevert å tvinges inn i kolonner for enten bra eller dårlig. Dette er i utgangspunktet en god idé, den er faktisk så bra at det allerede finnes i ulike varianter. På den annen side mener jeg å huske at flere av de simulatorene som var tilgjengelige for et par år siden, de er nå lagt ned - ergo er ikke idéen helt fantastisk. Hvem skal forresten betale for dette? Jeg gidder ikke å møte økte gebyrer i min bank, bare fordi de tvinges til å tilby en simulator jeg ikke vil ha.

En sikkerhetsbarriere for å kunne unngå uønskede hendelser og tilstander, hos investorer som er ukjent med risiko som resultat av produktet av sannsynlighet og konsekvens.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information