Lavere minste investeringsbeløp

Lavere minste investeringsbeløp

Mange attraktive fond har for høyt minstebeløp for investering. Hvis "innstegsterskelen" ble lavere kunne kanskje flere investert smartere.

Points

Det er tilbyders rett å bestemme minstebeløp.

synes ikke minstebeløpene er for store

må da bestemme sjøl

Det hadde vært fint. Jeg ergrer meg over det samme. Men noen av de beste forvalterne er ganske små, og har ikke noe apparat til å håndtere et stort antall kunder. De velger helt bevisst å sette minsteinnskudd høyt for å holde antall kunder nede på et håndterbart nivå. Og det synes jeg de må få lov til. Selv om det er irriterende for oss som ikke har så store beløp å investere.

Det ville virkelig vært noe som gjorde inngangen enklere for folk flest

Det er individuelt hvor mye folk vil, og kan spare, og derfor synes jeg dette høres for uffig ut.

Ja, dette er noe jeg har reagert på (og savnet) selv. Som investor som sprer sparingen –org dermed risiko– over flere fond føler jeg at man nærmest er "utestengt" fra å investere i en rekke fond som har for høy minstebeløp.

Enig i at forvaltar sjølv må kunne bestemme minstebeløp, men om terskelen er like låg som ved tipping ville kanskje fleire våga å starte. Det er jo i grunn påfallande at mange tippar utan særleg «risiko» for å vinne, medan fondssparing framstår som skummelt.

Er nok gode argumenter for hvorfor minstebeløp er satt.

Dette vil gitt flere mulighet for å investere i flere typer fond.

Synes egentlig den kan være ganske så lav nå jeg. Derimot kan forvaltningsavgiften være nokså høy om man ikke går for fond av typen indeksfond. Jeg synes det er flott om folk som vil investere kan spare så mye som mulig eller har bedre mulighet for å investere. Jeg gir tommel opp!

lite trolig

Jeg synes ikke minstebeløpene i dag er avskrekkende.

Tror mange flere hadde spart i disse om terskelen var lavere for å sette inn penger.

Kjempeflott ide , sette inn når det passer seg.

Dette er supert! For oss som ikke er helt "inn i gamet" vil vi kunne prøve oss litt her og litt der, uten at vi risikerer å tape masse penger. Learn as you go

Vil gi flere mulighet til å spare

Kostnadene blir for store

Smart

Unge mennesker kan begynne å doser,samt høste erfaring uten gir stor risiko

Lave minstebeløp fører til større kostnader...

Dette må da nesten tilbyder få anledning til å bestemme selv. Uansett hvor man setter grensen for minstebeløp, så vil noen synes det er for høyt, og hvem skal i så fall få bestemme minstebeløpet? Til slutt er beløpet så lavt at et eventuelt kjøp pålydende minstebeløpet blir en netto kostnad for fondet, og dette vil i så fall til slutt betales av de andre kundene. Nei, ellers takk.

Dette må markedet bestemme

100 kr klarer alle. Men hva er problemet med å sløyfe terskelen?

Ja, det hadde kanskje vært lurt, men det bør vel også være en minstegrense

Terskelen for å opprette fond vil dermed bli lavere.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information