Opplysningsside/"nybegynnerkurs på nett"

Opplysningsside/"nybegynnerkurs på nett"

Kunne det være en idé å inngå et samarbeid med bankene om at kunder skal tilbys en lenke til en lettfattelig opplysningsside for fondssparing? Jeg kjenner bare DnBs fondshandelside, men ser for meg at en kort tekst øverst på siden (inne på f.eks. 'Mine Fond' eller 'Kjøpe Fond') som beskriver tjenesten kunne vært aktuelt, eventuelt at man får det tilsendt på e-post. Informasjonen kunne blant annet ha vektlagt dette med indeksfond versus aktivt forvaltede fond, risiko, sparehorisont, historisk avkastning, gebyr og lignende. Grunnleggende informasjon kunne vært samlet i en modul (ala et kurs) for å dekke det mest prekære, mens dybdeinformasjon er valgfri ('Les mer om ...'). Formulert på en slik måte at det er forståelig for folk som ikke har så mye erfaring med dette fra før av. En slik samleside kunne også inngått i en opplysningskampanje i media.

Points

Tja...

det er lett å skaffe seg informasjon fra bank eller annen type finansinstitusjon

Nanny state. Folk må kunne forbentes å,ta ansvar for sine egne beslutninger.

God ide, og det kunne dessuten bli laget kurs for viderekomne.

gir info

Kundene vet mer hva de går til

Kjempeforslag! Det bør være en enkel funksjon å få på plass

Mange kan for lite om denne formen for sparing

God ide

Denne informasjonen finner alle som ønsker det. Men de fleste har vel valgt å spare i fond fordi banken gjør jobben for en, nettopp fordi en ikke vil gjøre jobben sjøl.

kansje man lærer mere

Enig i at dette kunne vært noe for forbukermyndihetene, men er usikker på hvordan hvordan det skulle driftes. Kan fort bli et byråkratisk virrvarr av det

Liker ikke

Banker/fondsforvaltere kunne gjerne ha hatt fysiske kurs. Om alt skal gå gjennom nett er det ikke alltid at man er like oppmerksom :)

Mer info vil alltid hjelp folk til å skjønne systemet og gjøre det lettere å spare i fond

Dette kan alle skaffe seg sjøl

litt tungvint

Helt enig. Dette bør det være mulig å få til.

Viktigere å informere om og forenkle skatteregler, samt redusere skatt på fond-

Her burde vel forbrukermyndighetene kjenne sin besøkelsestid, og sørge for at det er de som sitter i førersetet selv. Lag gode og informative videosnutter, og legg på finansportalen.no. Oppmuntre bankene til å linke til nettsidene med videokurset.

Å be bankene om råd er å sette bukken til havresekken

Det er en god ide, dersom informasjonen skrives på et tydelig språk. gjerne bruk av tabeller der man lett kan sammenligne alternativene

godt med info for å blik klokere på dette markedet

Det er en god ide, så vet folk flest letter hva de skal se etter

Grunnopplæring er lurt

kan vera svært positivt - vi kan for lite

Bør også opplyses om regler for aksjesparekonto. Bla.a at det nå er utvidet for overgangsordningen for flytting av verdipapirer ut 2019. Dette måtte man finne info om på Hegnar.

Folk flest kan for lite om sparing i fond

Dette kunne være en utmerket ide

Jo mer informasjon som ligger tilgjengelig i nettbanken jo lettere vil det være for folk flest å prøve seg på fondsparing. Mange blir forvirret av all informasjonen som ligger der uten forklaringer.

Meget god idè, med lett forståelig tekst

EN opplysningsside høres fint ut. En lettlest side som kort forklarer hva fondsparing er og hvordan man går frem

Informasjon finnes hos de som tilbyr fondssparing

Hvorfor ikke

Det er en meget god ide. Et sted som bør kunne vises til av aktørene i bransjen for at vi skal kunne sjønne hva det går ut på

Lettere å komme inn på markedet

dette synes jeg absolutt er en god ide, det vil gi folk en bedre innsikt i hva fondssparing er og hva som er både fordeler og ulemper. De vil da bli i bedre stand til å ta valg i forhold til hvilke fond de kan evt kan tenke seg å spare i.

Kunnskap er alltid bra!

Jeg stoler på Forbrukerrådet. Det må kunne bevises at dyre fond gir økt avkastning

Kan bli lettere å få flere til å spare.

Mye slik i dag også

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information