Markedsføring bør reguleres sterkere

Markedsføring bør reguleres sterkere

Fondssparing lover i mange sammenhenger større skattefradrag for forbrukerne enn det som er reelt. Større oversikt over hva som finnes i markedet bør reguleres ut fra hensynet til å få den reelle oversikten over mulighetene som finnes. Markedsføringen bør reguleres sterkere.

Points

Helt enig i at reklameringen i denne bransjen helt klart burde kontrolleres nøye for å unngå å "lure" folk til å tro at de får fordeler de i virkeligheten ikke får.

Du kan se mulighetene som finnes, og de er reelle.

Ok

Ja, det bør vere forbode å "lyge"...

Det ville vært bra.

For at de som ikke kan noe om dette ikke skal bli lurt.

jeg synes det er veldig viktig at folk får en god oversikt over skattefordeler ved denne type sparing. Og informasjonen bør være enkel å forstå og ikke pakket inn slik at den kan misforstås.

Villedende markedsføring er litt for vanlig..

Jeg opplever i særdeles liten grad reklame og informasjon fra bransjen som er i strid med lovverk og rene fakta. At de tegner et glansbilde, ja, men akkurat det er vel grunnpilaren i reklame. Derimot ser jeg gjerne at regelverket fra skattefuten blir enda mer rett frem, og gjerne med flere intensiver for å få flere til å flytte pengene sine fra madrassen og over til fond.

Blir for mange fond - vanskelig å velge

Frihet til å velge

aner ikke

opplever ikke at markedsføringen lover mer en den kan holde

Enig i at det bør bli bedre oversikter, men er ikke enig i at det bør reguleres enda sterkere. Det bør være som nå. Det vil alltid være noen som vil føle seg lurt, tape på systemet de prøvde å spille.

Meglerne vil jo bare tjene penger og markedsføringen blir jo gjerne deretter.

Selv om man får skattefradrag, er det viktig at småsparere kan være trygge for at de faktisk ikke kjøper fond som har alt for høy risiko. Skattefradrag er jo alltid fristende og høres mer seriøst ut, men det kan likevel bli en dyr fornøyelse.

ikke nødvendig

😀enig

Dette er vel det de fleste gjør

Det hadde vært fint om de forskjellige bankene hadde den samme malen for å presentere sine fond

Reklame kan være villedende og ikke veiledende. Bankene må presentere konkurrerende bankers tilbud.

Reklamering for banktjenester er strengt regulert idag, og de har ikke anledning til å påstå ting de ikke har belegg for. Da er myndighetene raskt ute med å iføre straff for dem.

Godt nok som det er

Vi har en generell markedsføringslov som skal beskytte oss mot manipulering - er bankene unntatt loven?

Det er lett å komme med alle de gode tingene og glemme obs alle de tingene som kan sje

Det som er viktigst, er vel at kundene forstår hvor de plasserer pengene sine, og hvilken risiko som er forbundet med det. Og det må skrives på en enkel og forståelig måte, og ikke 5 tettskrevne ark som ingen gidder lese.

Kjenner ikke problemet.

ja, det er bra

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information