Oljefondet-fond

Oljefondet-fond

Oljefondet er strengt regulert og overvåket, burde vi som private kunne investere i oljefondet og nyte dets avkastning? Jeg regner med at oljefondet har noen av de skarpeste hjernene og teknologien innen investering og trading, kunne det blitt åpnet for at private kunne investere i fondet?

Points

Helt spesielt og ikke for alle

Dette vil vera av samfunnsinteresse. Då vil folk på grasrotnivå kunne dra nytte av dei ekspertane som nasjonen si framtid òg er avhengige av.

ja takk

Skal staten ha anda mer med pengene mine å gjøre? Neitakk.

Man kan jo investere i de samme selskapene allerede. Kan ikke pålegge oljefonde å forvalte småspareres penger også. Da må jo også fondet todeles.

Nei, måten Oljefondet driv er ikkje ein god investeringsstrategi for "folk flest" med miksen av assets. Risiko må tilpassast alder etc, og ikkje vere politisk styrt.

Flott ide

Nei, finnes nok av andre alternativer om en ønsker å spare. Dette bør holdes utenfor.

Nei, oljefondet bør holdes utenfor privat sparing

tvilsomt

God ide!

Liker at dette holdes borte fra oss amatører

Veldig god ide! Støtter dette. Men her vil nok finansnæringen være sterkt i mot. Tap av norske arbeidsplasser osv.

Nei, oljefondet har ofte andre vurderinger enn normale fond.

Why not. La folk flest frivillig ta del i det i lilevel er påtvunget.

Fondet er jo den som investerer... Måtte i så fall være et fond som speilet investeringsprofilen til oljefondet, men det krever et stort fond for å få den samme diversifiseringen.

Dette kan være en mulighet

kanskje en måte å stimulere til sparing

Er enig i at det kunne vært en mulighet.

Enkeltpersoner skal ikke kunne investere i Oljefondet

Kanskje en privat aktør kan herme etter oljefondets investeringer og selge et fond som alltid har samme sammensetning som det? Det kreves jo mindre å herme etter et annet fond enn å selv gjøre vurderingene, så forvaltningsgebyret kunne være like lavt som i indeksfondene. Jeg har ikke noe argument imot ideen, men kanskje imot å kjøpe andeler i fondet - man ville da ha samme risiko på sine private midler som de man har som statsborger i Norge. Man burde kanskje heller investere motsatt?

Bør være fullt og helt statlig.

Dette burde holdes blant de som er kompetente og ikke mannen i gata

Oljefondets renomme er dessverre nedadgående, med mange økonomiske og etiske tapsprosjekter de siste årene. Ikke lokk private inn i oljesølet.

Oljefondet er strengt regulert ja, og skal i tillegg oppfylle endel etiske krav. Det hadde ihvertfall vært fint om vi kunne stille de samme etiske kravene til de fondene som private kan investere i.

Veldig gode ide :) Jeg hadde investert i oljefondet om det var mulig. Oljefondet jobber jo på vegne av det norske folk, så da burde vi jo kunne investere i de og følge de :)Beste ideen så langt :)

gode/kvalifiserte folk

Da kan man jo virkelig "delta i samfunnet"

Jeg tror det blir for komplisert for vanlige folk uten økonomisk kompetanse

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information