Lettere sammenligning av ulike fond

Lettere sammenligning av ulike fond

Det bør være lettere for forbrukere å sammenligne ulike fond. Slik det er nå er det mange ulike tilbydere som argumenterer forskjellig, og noen aktive og noen indeksregulerte. Det burde være lettere å se avkastning på de ulike fondene over tid ut fra hvor lenge og hvor mye du skal spare, og på den måten gjøre det lettere å ta ett informert valg om hvilket fond som vil være det beste for akkurat deg. Det er ingen tvil om at bankene blir bukken som spiser av havresekken oppi dette, de anbefaler ofte det som gir mest utbytte for dem selv. Derfor hadde det vært greit med ett nøytralt verktøy oppi dette (slik vi har for strøm, lån og mange andre tjenester som angår forbukerøkonomien).

Points

Jeg takker ikke nei til enda en tjeneste, gjerne en lett tilgjengelig en fra et norsk myndighetsorgan.

Enig

Liker delen om uavhengig aktør

.

Markedet er uoversiktlig for folk flest.

Jeg må føle at jeg har kontroll

All informasjon er viktig for å ta et godt valg

Enig

finne opplysninger sekv

Ville kanskje gjort at flere føler trygghet med fondssparing?

Definitivt en god ide. Må ta hensyn til forbaltningshonorarer etc.

Ideelt sett, ein god ide! Men kor letter dette i praksis...?

det er kjmpe smart

Ingen garanti for fremtidig avkastning. Teknisk løsning må bli bedre

Det finnes flere slike verktøy allerede men det fordrer digitale ferdigheter og kunnskap om økonomi som "Hvermannsen" kanskje ikke alltid har.

Regner med at bank tilbyr raskest mulig oppgjør

Ingen kan gi noen garanti for fremtidig avkastning. Det blir igjen en vurdering av historisk avkastning, fondets profil og kostnad. Ser ikke at dette forslaget vil øke avkastningen .

Dette høres ut som en god ide, vil gi bedre innsyn og oversikt over et marked som kan virke lukket og vanskelig å forstå.

Dette hadde kanskje gjort at flere ville spart i fond enn nå. Da kunne man se hva som er bevegelsen i de ulike fondene over tid, og kanskje noen piler/farger el som sier noe om bevegelsene de siste 3 mnd og siste år. Ser for meg en nettside som de ulike bankene kunne stå sammen om. Da ville valgmulighetene vært mye større.

Bra ide

More points (31)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information