Lettere sammenligning av ulike fond

Lettere sammenligning av ulike fond

Det bør være lettere for forbrukere å sammenligne ulike fond. Slik det er nå er det mange ulike tilbydere som argumenterer forskjellig, og noen aktive og noen indeksregulerte. Det burde være lettere å se avkastning på de ulike fondene over tid ut fra hvor lenge og hvor mye du skal spare, og på den måten gjøre det lettere å ta ett informert valg om hvilket fond som vil være det beste for akkurat deg. Det er ingen tvil om at bankene blir bukken som spiser av havresekken oppi dette, de anbefaler ofte det som gir mest utbytte for dem selv. Derfor hadde det vært greit med ett nøytralt verktøy oppi dette (slik vi har for strøm, lån og mange andre tjenester som angår forbukerøkonomien).

Points

Jeg takker ikke nei til enda en tjeneste, gjerne en lett tilgjengelig en fra et norsk myndighetsorgan.

Enig

Liker delen om uavhengig aktør

.

Markedet er uoversiktlig for folk flest.

Jeg må føle at jeg har kontroll

All informasjon er viktig for å ta et godt valg

Enig

finne opplysninger sekv

Ville kanskje gjort at flere føler trygghet med fondssparing?

Definitivt en god ide. Må ta hensyn til forbaltningshonorarer etc.

Ideelt sett, ein god ide! Men kor letter dette i praksis...?

det er kjmpe smart

Ingen garanti for fremtidig avkastning. Teknisk løsning må bli bedre

Det finnes flere slike verktøy allerede men det fordrer digitale ferdigheter og kunnskap om økonomi som "Hvermannsen" kanskje ikke alltid har.

Regner med at bank tilbyr raskest mulig oppgjør

Ingen kan gi noen garanti for fremtidig avkastning. Det blir igjen en vurdering av historisk avkastning, fondets profil og kostnad. Ser ikke at dette forslaget vil øke avkastningen .

Dette høres ut som en god ide, vil gi bedre innsyn og oversikt over et marked som kan virke lukket og vanskelig å forstå.

Dette hadde kanskje gjort at flere ville spart i fond enn nå. Da kunne man se hva som er bevegelsen i de ulike fondene over tid, og kanskje noen piler/farger el som sier noe om bevegelsene de siste 3 mnd og siste år. Ser for meg en nettside som de ulike bankene kunne stå sammen om. Da ville valgmulighetene vært mye større.

Bra ide

Helt enig selv om dette finne allerede, portaler må gjøre sine samenligninger mer kjente og mer folkelige,

Finansportalen har en oversikt over ulike fond fra forskjellige banker. Denne oversikten kunne godt vært mer oversiktlig for oss som ikke følger med på aksjer og fondsutvikling daglig.

En slik oversikt kan bidra til sammenligning og ikke minst risikovurdering da historikken har mye å si når det gjelder valg av fond eller bytte. Kunnskapsinnbydende.

Tror ikke en kommer så langt med enda mer info, og how to lie with statistics er en utbredt ferdighet

Støtter denne! Jeg tilhører "småsparerne" som ikke har all verdens kunnskap om fondssparing og synes for eksempel Morningstar kan virke litt demotiverende. For meg virker det som den fungerer best om du ligger over et basic kunnskapsnivå, men her kan jeg godt ta feil. Mulig jeg ikke har prøvd hardt nok. En videreutvikling av Finansportalens side kanskje? Og gjerne med et filter for grønnere investeringsvalg.

Slik systemet er i dag, er det som å orientere seg i en jungel. Man er "prisgitt" at informasjonen gis på en lettfattelig måte og at man får riktig informasjon. Flere oversikter vil gjøre det lettere å være kunde.

Ei uavhengig nettside kunne vere nyttig og gjere terskelen lågare

Et nøytralt sted for den alminnelige fondsparer

Gir bedre oversikt for den som ikke har så mye kunnskap om slike investeringer.

Øker kunnskapene før egen beslutning

Mer og lettere tilgjengelig info. øker beslutningsgrunnlaget

Ville gjøre gode valg enklere

lett å sammenligne

Enklere for oss

kanskje

Lettere for forbruker

Det blir lettere å sammenlikne utviklingen på den måten

et nøytralt forum vil virke tryggere

bedre oversikt

Dn tekniske løsningen på denne undersøkelsen er ikke bra

Få veiledning

Mye kan forandre seg i framtiden. Det er ofte tilfeldigheter som gjør det ene fondet bedre enn det andre.

Morningstar tilbyr et bra verktøy for dette, og er vel gratis. Men det er nok mange som ikke kjenner til dem.

Det er jo dette som er selve informasjonsgrunnlaget når man skal velge mellom fond. Jo mer informasjon man har og jo enklere tilgjengelig, jo bedre er det.

Dette kan være nyttig, særlig for kunder som føler de har for lite kjennskap til fondssparing. En blir skeptisk til om bankene gir et fullt bilde av aktuelle fond, fordi de naturlig nok, vil framsnakke sine.

Jeg liker denne ideen. Vi lever i et informasjonssamfunn, med tilgang til mye informasjon - det er derfor viktig at den informasjonen vi trenger/ønsker blir presentert enkelt og oversiktlig slik at vi alle får muligheten til å gjøre gode valg.

Det vil gjøre det lettere å måle opp mot hverandre uten at oss som forbruker på fysisk inn i bank for å få fullverdig informasjon.

En god idè. Mange fond på markedet, og en vil da kunne sammenligne ulike fond. Dermed selv kunne finne ut av hvilket fond som er mest aktuelt for den enkelte fondsparer.

Forslag om nøytroll innstans

gir mer oversikt og er lettere å forstå for folk flest uten utdanning eller spesielt interiserte innenfor økonomi og bank

jada

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information