Påstand: Det må være mulig å komme seg ut av kontrakten

Påstand: Det må være mulig å komme seg ut av kontrakten

Privatleasing innebærer at en forbruker leier en ny bil for en nærmere tidsbestemt periode. Som leietaker forplikter man seg til å leie bilen for en periode på som regel tre eller fire år. Problemer kan likevel oppstå dersom leietakerens livssituasjon endrer seg drastisk. Eksempler på slike situasjoner kan være samlivsbrudd, arbeidsledighet eller langvarig og alvorlig sykdom. I slike tilfeller kan det koste dyrt å komme seg ut av leasingkontrakten. Det må være enkelt og billig for en leietaker å kunne overføre leieavtalen til en ny leietaker for den gjenværende leietiden, såkalt debitorskifte. Fremgangsmåte og kostnader knyttet til et eventuelt debitorskifte bør være tydelig kommunisert og avtalt på forhånd i kontrakter som inngås, slik at vilkårene er kjent for alle parter.

Points

Det vil skape mer usikkerhet for de som leaser ut, og prisene vil helt sikkert stige så selskapene ikke taper på dette.

Det kan spekuleres i leasingavtaler hvis det blir for enkelt å komme seg ut av en avtale.

Helt enig i dette. Må være mulig å komme seg ut.

Det vil styrke leietagerens rettigheter.

Drsom en mister sertifikatet p.g.a. sykdom

det vil trygge leietakere

Det er for dårleg at det skal være så vanskelig. Dette må endres.

Det bør finnes muligheter å komme seg ut av leieavtaler. Det gjøres feks i boligmarkedet.

Selv om det er mangel på dette som gjør det gunstig for dem som leaser ut, er det viktig å unngå at det muligens blir et stort økonomisk tap for den som leaser.

Kan tilsynelatende høres fint og flott ut, men det er til syvende og sist forbrukerens eget ansvar å bedrive konsekvenstenking. Det er ingen menneskerett å lease en bil, og man MÅ ikke skrive under på en kontrakt.

Det bør utformes et regelverk som gjør det enklere å komme seg ut av en avtale enn dagens standardavtaler (som også varierer noe fra selskap til selskap)

I dag er det STOR forskjell - rent juridisk - på kontrakter inngått mellom såkalte profesjonelle parter (bedrifter) og forbrukere og bedrifter (f. eks bilforhandlere). Derfor må dette også reflekteres i en leasing-/leieavtale

bra for familien

vond å komme ut av

Man vet hva man forplikter seg til ved inngåelse av en kontrakt. Da må man også ta med i betraktningen at livet kanskje vil endre seg på disse årene. På lik linje med at man må kalkulere med en høyere rente enn dagens, når man tar opp lån.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information