Videreleasign av bil

Videreleasign av bil

Når behovet for å finne noen til å ta over leasingavtalen dukker opp bør det være et krav om at bilen skal inn til kontroll før ny leier tar over. Eventuelle skader bør dekkes av tidligere leier.

Points

Så ikke ny eier blir skadelidende

Det er viktig at den som overtar avtalen veit kva tilstand bilen er i.

Dette burde jo være en selvfølge

Det er sjølvsagt viktig at ein veit kva stand bilen er når den vert overtatt.

Enig! Stefar min overtok leasingavtalen til en fyr han fant på finn.no.. Bare flaks at dette bilen var i topp stand spør du meg. Finn.no og private avtaler basert på god tro og tidligere eiers meninger kan fort være skumle greier. Hvem vet hvorfor tidligere eier ønsker å kvitte seg med bilen?

Dette skulle være en selvfølge at blir gjort en kan i ytterste ko.skvens ha kjøpt katta i sekken,dvs ny eier får storeutgifter på reprasjon som kan være skjult for ny eier

Det bør tas en takst som er godkjent av leasingselskapet, slik at et nytt "nullpunkt" etableres. Så får evtuelle ekstra kostnader gjøres opp mellom selskapet og tidligere leietaker. Hvis slik takst ikke tas, blir det litt som å ta over et bo i privat skifte, og alle eventuelle ulemper (les heftelser og feil) overtas.

Men er dette noe som bør reguleres av myndighetene? Jeg er helt enig i at man bør ha en sjekk på bilen, evt får noen som kan med biler til å se på den, men jeg mener dette bør være opp til den som velger å ta over leasingen å enten kreve å få dette av eier, eller fikse det selv.

Ja, uten tvil. Det burde være et krav om at bilen er i bra stand.

Helt enig. Dette burde sies seg selv at bør være ett krav

Dette bør lovreguleres, slik at man ikke blir lurt

Ja hvis ikke bør det komme klart fram før bilen overtas

Dette vil sikre et ryddigere forhold mellom gammel og ny eier for å unngå potensiell krangling i etterkant.

Sikkerhet for ny leietaker

ny leitaker må ta alt ansvar for eventuelle feil og mangler

Bilen må være i orden, og det er det ikke den nye leietageren som skal sørge for.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information