Få vekk momsen på årsavgiften for privatleasing

Få vekk momsen på årsavgiften for privatleasing

Det har tidligere vært slik at det er leasingselskapet som krever inn årsavgiften. Siden de har anledning til å legg moms på alt de omsetter, så gjør de også det når de krever inn årsavgiften - dette oppleves som grovt urimelig, da denne avgiften allerede er mer enn høy nok. Siden dette er å legge skatt på en skatt, så er det også svært uheldig. Litt usikker på om dette videreføres når forsikringselskapene tar over, men blir ikke forundret om så er tilfelle.

Points

Skatteincentiver virker

hadde gjort leasing mer attraktiv

Momsen bør ligge på bilen, ikke finansieringen

Helt enig. Blir avgift på avgiften.

Blir skattlegging av skatt

Ikke lenger aktuelt nå som den er i forsikringen

M.v.a. må sees i en helhetlig sammenheng. Man kan ikke av bl.a. kontrollmessige årsaker fragmentere avgiftsvedtakene i særavgiftslovgivingen inkl. M.v.a.

prisene varierer på service også hos godkjente og velrenomerte selskaper

Leasing er en finansieringsordning. Renteelementet burde vært fradragsberettiget og ikke mva på renteelementet og årsavgift.

Det skal settes moms på alle varer som omsettes. Hvorfor skulle leasing være noe unntak? Det er ikke noe samfunns- eller miljøgode med leasing, så helt i orden at forbrukeren betaler det h*n skal.

Enig i dette. Årsavgift og den nye forsikringen som skal erstatte denne avgiften er dyre nok fra før. Urettferdig at det skal kunne legges skatt på skatt som du selv sier!

Helt enig i dette. Dessverre så er det typisk at i norge så må vi betale skatt på skatt.

unødvendig

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information