Eget ansvar

Eget ansvar

Jeg synes ikke myndighetene skal gripe inn og komme med regler. Vi som forbrukere bør kunne forhandle frem gode avtaler selv. Leasing er et godt alternativ nå som bilmarkedet er i endring og det ikke alltid er like lett å vite hva slags bil man bør kjøpe. Jeg er generelt veldig positiv til leasing og prisen for å lease er ikke dyrere enn å kjøpe selv, i hvert fall ikke i den avtalen vi har for vår bil. Min største usikkerhet er hva forhandler kan kreve fikset når vi skal levere bilen tilbake. Her mener jeg det viktigste er å kunne få en "second opinion" dersom man er uenig med forhandler. Jeg synes forslaget om en bransjestandard for hva som er normal slitasje kan virke som en god ide, men at den kanskje kan være vanskelig å få gjennomført. Jeg tror egentlig dette vil regulere seg selv litt også, om noen forhandlere kommer med helt urimelige krav for hva som skal utbedres, så vil vel folk reagere og det vil komme ut enten i en artikkel eller ett eller annet diskusjonsfora..?

Points

Jeg synes det er betryggende med noen reguleringer og rammer for virksomheten. Det er ikke til hinder for at det kan forhandles frem kollektive avtaler som gir bedre betingelser enn "minstekravet"

Jeg mener også det må ligge noen grunnleggende regler i bunn, man skulle tro det altid ville være litt dyrere og lease siden noen andre tar risikoen.

Mot regulering fra myndightene

Samme spørsmål hele tiden?

Alle må ha visse standarder de kan forholde seg til

I prinsippet er jeg enig, men i praksis er Forbrukeren (TM) stokk dum og kunnskapsløs. Så lenge mennesker jevnt over er lette å lure og utnytte så er det beklageligvis nødvendig med regler som beskytter oss mot oss selv.

Stopp myndighetenes inngripen i den frie konkurransen

Leasing firma er her for å tjene penger. Det er veldig naiv å forvente at staten skal gripe inn.

Ved å ha standarder og forsikring med tydelig innhold, burde det være nok

Bestemmer selv

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information