Momsfritak på leiebiler

Momsfritak på leiebiler

momsfritak for privatpersoner på billeie. Bedrifter slipper moms, Om private får momsfritak blir bilparkene nyere. mindre utslipp, tryggere biler,

Points

Rent fritak er håpløst - må reguleres som "Drosjerefusjonen"

god idé

Tror momsfritak har svært begrenset verdi, og det er i disse tider ikke spesielt lurt å fjerne avgifter som faktisk er både rettferdige og fornuftige.

For mye usikkerhet ved fratrekk ved retur av bil.

Leverandørene kommer til å spise opp denne differansen fort, og være vinnerne av tiltaket. Betalingsvillighet for bil er allerede høy, og dette vil de benytte seg av.

Besparelse for privatpersoner

Jag tror leverandørene kommer til å spise opp differansen fort. Vi er vandt å måtte betale dyrt for bil, ergo er betalingsvilligheten stor, og dette kommer leverandørene til benytte seg av.

Enig i det, jo nyere og tryggere biler vi får på veiene - jo flere liv kan spares.

bra idé,men kanskje ikke realistisk. Skulle heller satse på redusert moms. tror samtidig at leverandørene ikke blir å spise opp denne differanse, fordi de vil heller selge flere biler!

Moms er ikke en "straff" som myndighetene pålegger folket , men en viktig del av finansieringen av våre felles goder.

Ved mva.fritak på leasingbiler kommer dette til å bli utnyttet av selskaper som da utelukkende vil gå for privatleasing i steden for "vanlig leasing".

Bedrifter slipper ikke moms, de har moms på utgående varer (med noen få unntak). Fra den trekker de fra inngående moms på innsatsfaktorene, som f.eks. firmabil. Momsfritak for bil, enten den er leid eller kjøpt, er ingen god ide. Selv om det hadde vært hyggelig med billigere biler..

Kun en god idè dersom man slipper mva pr mnd. Med andre ord: Dersom mva-fritaket gjelder over en periode over tre år (36 mnd) er man pliktig til å betale 50% av mva. Ellers ville alle gjøre dette i en kort periode, og så selge bilen til f. eks en bedrift

Moms er ikke en "straff" som myndighetene pålegger folket , men en viktig del av finansieringen av våre felles goder.

Fordi dette stemmer

Da må alle biler få mva fritak, ellers vil det jo bli urettferdig kontra vanlig nybilkjøp

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information