Makspris på leie og forsikring gitt av bilverdi i prosent

Makspris på leie og forsikring gitt av bilverdi i prosent

Makspris på samme måte som fellesgjeld og lånebeløp er på huslån med prosent av totalbeløp. Om bilen er koster 1 000 000 ny, så kan ikke leasing første året koste mer enn f.eks. 10 eller 25 % av bilens nypris. Taket må justeres etter hva som er fornuftig, og totalkostnaden må tydeligere frem. Forutsigbarhet både til betaler /utleier, ingen skjulte kostnader.

Points

hindre luksusfellentilstander, mer forutsigbarhet i forhold til hvor mye man må sette av til bil. engangskosten er ofte høy, kanskje skulle den vert midlet over 2 første år eller mer.

Hvorfor trenger man et innskudd? Det er på en måte litt falsk reklame når de skriver månedspris med * bak som forutsetter innskudd på 75 000,- Her burde det bare være månedspris etter min mening

oversiktlig

Makspris synes jeg ikke er en god ide, men det skulle vært normen også å oppgi et årlig leasingbeløp for avtale uten startleie. Da ser en de reelle årlige kostnadene.

Enig i at totalkostnader må synligjøres tydeligere. Ingen små skrift.

En hver forhandler må selv stå fritt til å sette priser på sine varer - så får det være opp til forbrukeren om han ønsker å kjøpe varen til den aktuelle prisen. Syns man det er for dyrt får man finne et alternativ eller la vær.

Jepp

Ja til åpen dialog og ærlig fremleggelse av faktisk sum. Leasing kan for mange fremstå som ett fristende alternativ, ettersom det ofte reklameres for leasing med "lave" priser ift å kjøpe. Derfor ble det komme tydelig frem hva faktisk leasingavtalen innebærer.

Er vel uvesentlig hva leien er i forhold til bilens verdi, det er opp til hver enkelt hvor mye penger en vil bruke der så sant total økonomien er på plass. Må finnes et system som legger begrensninger i hvor mye en kan få av kreditter sett iforhold til betalingsevne og sikkerhet.!

kurrant løsning

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information