Påstand: Påkostforsikring må inkluderes i leasingavtalen

Påstand: Påkostforsikring må inkluderes i leasingavtalen

"Fikk sjokkregning på 79.000 kroner". "Den ukjente leasingfella". Overskrifter som disse får mange til å velge bort leasing som alternativ til kjøp av bil. Når bilen leveres tilbake ved slutt av leasingkontrakten, er man ansvarlig for å utbedre alt som regnes som unormal slitasje. Dette kalles påkost og er ofte uforutsigbart og kan koste deg skjorta. Allerede i dag tilbyr noen få selskaper en form for forsikring mot ekstra kostnader ved tilbakelevering av bilen. Påkostforsikring med klare og rimelige vilkår bør inkluderes som standard i alle leasingavtaler.

Points

Forutsigbart

Slik forsikring må være frivillig. Hver enkelt bør få vurdere selv

Ingen skjulte "store" kostnader

Viktig forbruker kan stole på avtalene og de ikke bli lurt. Sjokkregninger er aldri koselige, og det bør ikke være i tvil om hva som skal være forventet at slites og ikke.

Leasing er vel på en måte å anse som «lån av bil» og må behandles deretter. Jeg har vært vitne til at folk håndterer leasingbiler meget dårlig. Jeg regner med at dette er grunnlaget for at noen leasinfirmaer stiller strenge krav til «normal slitasje»

Fallgruva med å ha leasing er at ein "ikkje køyrer sin eigen bil" men nokon andre sin. Ein betaler for leige av denne bilen og har ei holdning til bilen at mann har betalt for den via leige. Om ein ser på bilen som noko ein eiger så behandler ein den penare også. Så er det ikkje sikkert at sluttsummen blir så høg å betale. Får ein skade eller slitasje så fiks det med ein gong!

det gjelster å ta vare på bilen

Det burde nok ikke være mulig å lease noe uten en slik forsikring, men den ville trolig variere i pris, alt etter hvilken risikogruppe man havner i. Vil definitivt tro at Småbarnsforeldre med hund vil ha en høyere kost en enslige.

De som havner i denne fellen, har ofte inngått avtale på "ukurante" merker som taper seg mye i verdi. Det er også en sammenheng med dette og de rentebetingelsene som gis - tilbys det 0,49% til 0,99% fast rente i 3 år så bør folk bli skeptiske. Dette koster bil-/lesingfirmaene så mye, at en plass må de ta det inn igjen.

Dette er det som gjør at jeg ikke tør å lease, de enorme regningene du kan få når du leverer tilbake bilen

Det høyres fornuftig ut. Det vil då verta meir forutsigbart.

En selvfølge for at jeg vil lease

Alternativt så kan ein selje bilen sjølv. Mitt inntrykk er at dei som vurderer bilen når den kommer "inn" er særdeles nøye. Om du selger bilen sjølv og har gjort avtale om dette kan både selger og kjøper komme rimelig greitt ut av dette. Er då greitt om ein har laga seg ein plan på dette i forkant. Når leasingperioden nermer seg slutten så selger du den.

enig, føler at men nesten blir lurt og mister masse penger...

vær forsiktig med bilen

gjør folk oppmerksomme på farene med leasing

Dette er viktig!! Sjokkpris ved innlevering gjør at mange vegrer seg for leasingordningen.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information