Få kopi av legens notater etter timen

Få kopi av legens notater etter timen

Har opplevd å finne hinsides informasjon som ikke stemmer i min journal, så jeg mener at etter hver time bør man få tilbud om en utskrift av legens notater i journalen når man betaler. Står det noe feil der, har man større mulighet for å få rettet det opp igjen, og ikke oppdager det flere år etterpå.

Points

Kan gjøre mer skade enn annet. Da en lege ofte har et nøytralt syn sammen med medisinsk kunnskap kan notater og journal se helt annerledes ut enn hva en pasient ønsker. Å få notater kan gi en stor hjelp til å forfalske symptomer, ødelegge en pasient og mye mer.

Er ikke så sikker på at dette er en god ide i alle tilfeller. Hva om legen mener en ting, og pasienten mener noe annet i flere av konsultasjonene. Hvem skal da bestemme hva som skal stå i journalen? Er det ikke slik at en nå i dag har krav på innsyn i journalen sin. Er det ikke da bedre å be om å få se den inne imellom om en har behov for det?

Fordi enkelte saker man tar opp hos legen kan være et tolkningspørsmål. Har hørt om folk som mistenker at de lider av en sykdom, men legen skriver i journalen at personen eksempelvis antakeligvis lider av depresjon grunnet overvekt el annet. Om dette ikke er riktig, skader det mye for personen. Journaler brukes av f.eks. forsikringselskaper, og det er synd om journalen viser feil bilde.

Som eier av egen journal bør man få anledning til å korrigere opplagte feil og missforståelser.

Utrolig godt forslag! Jeg har opplevd opplysninger gitt som er direkte feil.

Det kommer an på hvilken tillit man har til legen

Dette er kvalitetssikring

Vil legen da unnlate å skrive det som ville gjort deg sint, lei deg eller verre å behandle

Hvis en trenger hjelp vil en vel helst komme i kontakt med en lege

Hvis du lurer får du vel det?

Ikke alle oppfatter alt som legen sier , så dette er et godt forslag.

Har man ikke innsyn i journal allerede i dag? Jeg setter leg alltid slik at jeg kan lese hva legen skriver - men det er mest for å se på alle de kule latinske ordene de bruker :-)

Bra ide. Dermed kan språklige misforståelser unngås.

Da er en sikker på at legen har oppfattet informasjonen pasienten har gitt korrekt. Samtidig som det ikke er lett for pasienten å huske all informasjonen legen har gitt. Da har man som pasient en støtte for hukommelsen

Legen er profesjonell på sykdom og det er ikke pasienten

Har opplevd det samme, god ide.

Vet ikke noe sikkert.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information