Sykepleierbemanning

Sykepleierbemanning

Fastlegekontorene burde knytte til seg flere sykepleiere. Når man ringer legevakten får man snakke med sykepleier, og ofte får man tilstrekkelig info til at man ikke trenger å oppsøke lege. Hos fastlegen treffer man helsesekretærer som utelukkende booker timer når man ringer. Tenker at byrden for fastlegen kunne vært avhjulpet dersom mange fikk hjelp per telefon av sykepleier.

Points

Unødvendig hvis man tar i bruk mulighetene til elektronisk kommunikasjon.

Det er en god idé. Dessverre tror jeg dette mest sannsynlig vil føre til en økning i kostnad. For både legekontoret og pasienter. Og tilfeller hvor man burde vært hos legen men sykepleier tok en selvstendig avgjørelse som kanskje er feil. Flere leger burde benytte seg av e-portal. Min fastlege var første i Norge og det har reddet meg fra mange turer. Da jeg enkelt kan skrive en melding, hvor han svarer så fort han har tid.

Når jeg ringer legen, ønsker jeg time fordi jeg har vurdert at jeg trenger legetime. Jeg ønsker derfor ingen sykepleier som avviser mitt behov. Derimot burde det være enklere å få lov til å komme inn og ta en blodprøvekontroll uten å ha en legetime først.

Mener ikke at legen skal gjøre legens jobb eller avvise pasienter. Men har mange fastlegevenner som har mange pasienter som bestiller legetime uten at de faktisk hadde trengt å snakke med lege. Sykepleier kan gjøre en grovvurdering, på samme måte som de gjør når de tar telefonen hos amk og på legevakten. Ikke alle trenger å komme inn til fastlegen.

Men kanskje vil det gå utover bestemmelsretten til de pasienter som synes de ikke får nok tid til det de ønsker spørre om

Nå er det jo sånn at leger og sykepleier ikke har en samme kompetansen, så da kommer det an på hvorfor man oppsøker helsehjelp. Når jeg oppsøker legekontor er det jo fordi jeg ønsker snakke med en lege og jeg allerede har gjort en vurdering på om jeg trenger legehjelp eller ei. Det er noe annet med en legevakt, da ønsker jeg jo mest svar på om det er akutt eller ei, om jeg faktisk må dra på legevakten, og da stoler jeg på at sykepleierne jeg prater med kan veilede meg.

Mulig det kunne redusert kostnader..? Dersom ikke alle hadde trengt å komme inn! Tipper sykepleier greier å gjøre like gode vurderinger hos fastlegen som på legevakt og amk.

Finnes det så mange sykepleiere? Og er de interessert i å sitte i telefonen dagen lang?

God ide, men hos min fastlege er det dyktige helsesekretærer som gjør en god jobb, om det er sykepleier eller en dedikert helse sekretær som svarer på tlf. er egentlig uvesentlig, her er det viktigste at de kommuniserer med legen og kjenner til de mest vanlige diagnoser.

Er generell mangel på helsesøstre og deres tilgjengelighet igjen, så tenker dette er et godt tiltak for å avlaste legen og svare på spørsmål som mulig ofte ikke trengs opptropping pp kontoret til for å løses. For eksempel elever i vgs som trenger legeerklæring for når de bare haribfluensa etter fraværsgrensa kom, hadde vært høvelig å spare køene på legekontoret for disse som egt vet de er stke og at st gårover om noen dager..

Støtter at det er sykepleiere som svarer på telefonhenvendelser. Timebestilling kan gjøres på nett.

Mange ganger veit ein kva som er problemet, for eksempel urinvegsbetennelse, og ein treng ikkje snakke med lege for å få levert urinprøve og få raskt svar på dette. deretter kan lege brukes om det trengs.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information