Større effektivitet, mindre papirflytting, bedre tid til pas

Større effektivitet, mindre papirflytting, bedre tid til pas

Hvis fastlegen er forsinket mer enn en halv time bør pasientene få beskjed pr sms. Da vil man spare pasienter for å sløse tiden på venterom. Det er viktig at alt skrives i journalen. Pasienten kan også sende legen en oversikt over plagene han kommer for å få hjelp med - kort og i stikkordsform. Da kan legen spare ser noe av den massive skrivejobben det enkelte ganger er. Dette kan faktisk gi legen bedre tid til å se hele pasienten - ikke bare det man har tid til på de femten minuttene.

Points

Hos noen kan man allerede i stikkords form beskrive hva som er bakgrunn for legebesøket ved bestilling av timen. Det kan umulig være ønske om mere skriverier og byråkrati enn det som allerede finnes.

Da slipper man å legge ut om alt hver gang!

Som pasient bør vi absolutt få beskjed. Vi kaster bort mye tid på leger som ikke har respekt for andre menneskers tid.

Vet ikke hvor mange timer som blir brukt til ekstra venting på venterommet! Er ikke klokke der en gang! Skulle veldig gjerne fått SMS om store endringer i ventetid!

SMS om forsinkelse vil være av stor betydning, tiden på venterommet bør være så kort som mulig. Helt sikkert besparende om det var mulighet for å sende kort melding om hva konsultasjon gjelder, som nevnt over for at legen skal være mer forberedt når jeg kommer inn på kontoret.

Ideen er fin, men mange har lang reisevei til lege og ville kanskje først få melding når de er på vei eller framme.

Byråkratisering har dessverre hemmet mange offentlige sektorer. Mindre papirarbeide er bare av det gode, men det er klart at dokumentasjonskravet i helsevesenet er et betydelig hinder for mindre papirflyt.

Det hadde vært veldig fint med mulighet for å maile legen noen stikkord om hva man skal ta opp på forhånd, i hvert fall når man har et komplekst sykdomsbilde, hvis legen har tid til å tenke/gjøre litt research på forhånd.

Ønsker en mulighet for å kunne "varsle" hva jeg vil ha hjelp til. Lettere å komme på "alt" og da.

Pasienten tar mer ansvar selv, hjelper legen slik at fastlegen får mer tid til pasienten.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information