Velge tidligere brukt fastlege, selv etter tre år

Velge tidligere brukt fastlege, selv etter tre år

Opplevde at man kan velge tidligere brukt fastlege, om det er innenfor de siste 3 år man har hatt denne fastlegen.

Points

Som pendler, har jeg brukt fastlege i pendlerbyen, og når jeg nå skulle flytte tilbake, så sto jeg i fare for å måtte velge en annen lege. Heldigvis hadde "min" lege ledig kapasitet. Mener man bør kunne vurderes i hvert tilfelle. Har man i historien bare brukt en lege på hjemstedet tidligere, så bør det kunne ryddes plass til å få komme tilbake.

Forstår ikke denne. Er det et problem eller en positiv greie? Om man _har_ byttet vekk fra en fastlege er det vel en årsak til det? Folk er snåle.

Helt enig i at man bør kunne prioriteres og komme før andre som aldri har hatt denne fastlegen når det er venteliste. Ikke enig i at det bør opprettes ekstra plasser og dermed øke legens arbeidsbyrde, som en foreslo.

Hvorfor en tidsfrist?

Dette var et godt forslag. Kan kanskje være vanskelig å gjennomføre om det er en lege som har mange pasienter, men at man da hvert fall kan få lov å prioriteres på en venteliste. Vil være relevant for også studenter som vender hjem igjen, men da må det kanskje være opp til 5 år etterpå.

Fritt valg av fastlege må også bety at vi kan velge oss tilbake til den vi hadde først!

Fastlegen må jo ha et tak på antall pasienter.

Det hender vel at vi ikke forsto vårt eget beste forrige gang

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information