Tidstavle

Tidstavle

Det burde være en tavle over estimerte forsinkelser på legekontor på lik linje med flyplasser. Det burde også komme tekstmelding om alle forsinkelser mer enn 10 min. På den måten har man mulighet til å utnytte tiden, fremfor å sitte tre timer på et legekontor.

Points

Helt enig

Det er pasienten som er kunden, og kunden kan kreve service

I utgangspunktet er det en veldig god idé, men siden et legebesøk kan variere fra noen få minutter til veldig lang tid, er det nok urealistisk med noen tidsangivelse. Imidlertid bør det kunne gå an å få vite hvor mange som er foran deg i køen. Det føles jo alltid litt greit å vite ca hvordan man ligger an.

Et sanntidssystem kan absolutt være en god idé. Det kan godt ordnes slik at en konsultasjonsbestilling tilordnes et antatt tidsforbruk, på eksempelvis 10,20,30,40 min. Og at legen enkelt endrer antatt tidsforbruk i løpet av de første 5 minuttene. Og køen justeres deretter. Det vil nok ta tid å innføre gode rutiner på dette, og det må ikke på noen måte overskygge viktigheten av en god og korrekt konsultasjon.

Viktig - og ivaretagelse av syke pasienter. Ikke heldig å sitte å vente lenge når man er syk, en uheldig eksponering av den syke ift andre på venteværelse

Liker ideen og tanken, men kan være vanskelig å gjennomføre da de fort kan ta igjen tid. Jeg har opplevd å være inne hos legen i alt fra 3 min til 1,5 time... Så noen ganger har jeg bidratt til å ta igjen forsinkelser og andre ganger absolutt skapt de...

Forsinkelsene er veldig irriterende, særlig når man ikke vet hvor mange som er foran deg i køen. At et legebesøk varierer i tid er jo helt ok, men greit å vite om du er nestemann eller om det er 3 andre før deg.

Enda flere ting legen og -sekretærene må håndtere i stedet for å bistå pasienter.

Ideen er god, men i praksis vanskelig. Det er lettere å spørre i skranken om det er andre foran meg som venter på "min" lege dersom det er forsinkelse - men de har ingen mulighet til å anslå hvor lenge jeg må vente uten å kontakte legen. Dette kan skape ekstra forsinkelse.

Helt enig! De tar ikke pasientenes tid på alvor!

For at dette ikke skal ta tid hos legen, så må det automatikk til. Automatisk utsendelse 30 min før time. Antall i kø og estimert forsinkelse, hvis noen. Hvis det er forsinkelse så oppdateres den hvert 15 min.

Det vil gi forutsigbarhet for pasienten

Ikke nødvendig

Ikkje kjekt å sitje i timesvis på legekontor, kanskje med mange sjuke rundt meg.

Dette ville vise respekt for andre menneskers tid. Kjempegod ide.

Full forståelse for at forsinkelser kan skje, spesielt fordi fastlegene også fungerer som legevakt på dagtid. Men det betyr ikke at man som kunde/pasient med legetime ikke skal kunne forvente en viss forutsigbarhet, så meget god idé - som også bør være både enkelt og raskt å innføre.

en tavle med antatt ventetid er en god ide., så vet man hva man har å forholde seg til. Forstår jo godt at det kan komme på øhjelp som må gå foran

Jeg bruker 2 til 3 timer med å vente på å komme inn

Helt enig, frustrerende å sitte å vente uten å få vite hva som skjer.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information