Speilglassrom for urinprøver

Speilglassrom for urinprøver

Mange legesentere har ikke fasiliteter hvor menneske som er ukonfortable eller simpelten ikke klarer å avlegge urinprøve, kan få gjort dette. Dette fordi de fleste legesenter mangler speilglassrom hvor en sykepleier kan overvåke prøvetakingen fra andre siden av et vindu, og den som avlegger slipper å ha noen andre fysisk inne på toalettet.

Points

Overvåking gjennom speilglass. Liker det ikke

Urinprøver kan tas hjemme.

Stort sett unødvendig

Er nødvendig for pasienter som trenger det

Håper dette kan bli vanligere å instalere på norske legesentere, spesielt siden urinprøver er en standrad/vanlig del av de prøver som foretas hos legen.

Det høres ganske dyrt ut å pålegge alle legekontor noe slikt, men det er alltids lov å be om en henvisning til å ta prøver på eksterne laboratorier. Der har de utstyret på plass.

Det er ikke alle legekontorer som har sitt eget toalett. Der jeg går, deler legekontoret toalett med hele etasjen med tannleger, psykologer og andre helsearbeidere. Det kan ikke være så mange typer urinprøver dette gjelder, så da er jeg enig med den over som forslår for de som må ta slike prøver og er ukomfortable med det, at de ber om henvisning til et sted som har slike speilrom.

Mange som tar slike prøver gjør det for å, for eksempel bevise rusfrihet. Jeg har en kompis som gjør dette, derfor er dette en aktuell problemstilling for mange.

Hæ? Må man ha følge for å ta urinprøve? I så tilfelle forstår jeg hva som står her, men; hæ?

Anonimous; følge ved urinprøver er gjerne i forbindelse med ruskontroll. Ser ikke at dette vil være praktisk/løselig ved alle legekontor selv om jeg forstår problemstillingen. Min erfaring ifbm dette er at legesentrene vegrer seg for å ta urinprøver under kontroll pga kapasitetsproblemer mer enn fasiliteter.

Ikke nødvendig. Ta med urinprøve hjemmefra!

Ser ikke behovet er viktig i forhold til kostnader

Du har rett i at det er en mulighet men for østlandets del, der jeg bor, er det Fürst som tilbyr denne tjenesten. Problemet er at det kun er Fürst sentere i Oslo og Sandefjord. Det er et problem for de som bor langt unna, spesielt siden Fürst stenger senest kl 15.00 på hverdager.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information