Bytte av fastlege

Bytte av fastlege

Har flyttet en del ganger, og i den siste byen jeg flyttet til var det kun en fastlege som hadde ledig plasser for nye pasienter. Det er for dårlig. Jeg tenker at i slike tilfeller kan en lempe litt på leger som ikke har så mange pasienter, og frigjøre noen plasser slik at en kan få noen flere leger å velge mellom. Om ikke så sitter en der med fastlegen uten mulighet for å bytte til en annen.

Points

jo ser at det kunne blitt litt bedre

Skjønner poenget. Allikevel så ville ikke jeg likt å bli flyttet fra min fastlege, ville du?

Må i tilfelle forespørres pasientene som skal flyttes slik at det blir frivillig. Kanskje pasienter som ikke har vært der på lenge.

Fastlegen kunne hatt en liten andel ledige plasser, da det kan være tungtveiende grunner for ønske om å bytte lege.

Dina, til en viss grad kan en nok opprette flere plasser, så etter hvert kan det bli for mange pasienter og lang tid å få time eller kortere timer. Ellers helt enig at kun et valg er for lite.

Det bør være et reelt valg. Så får det heller økes i antall legen skal ha på sin pasientliste.

Kom nok litt feil ut ser jeg av kommentarene. Jeg mente at legene kunne opprette litt flere plasser å tilby nye pasienter. Ikke at nåværende pasienter skulle måtte behøve å flytte til en annen lege for å frigjøre plasser for nye pasienter.

Enig i at det er viktig med reell valgfrihet.

Jeg tenker at det er en grunn til at fastlegen har et bestemt antall plasser. Et bestemt antall pasienter gir en bestemt arbeidsmengde. Man kan jo ikke bare øke og øke antall plasser hos en fastlege hver gang noen flytter til byen. Når det da er så mange pasienter at det er behov for en ny fastlegestilling, skulle da pasientene som overskrider legens egentlige stilling "tvangsflyttes" til den nyansatte legen i nyopprettet stilling? Da tenker jeg at det er bedre å velge en lege i nabokommunen.

Legen skal ha tid til sine pasienter også, og da bær det være et "tak" på antall pasienter pr. lege

Vi må kunne velge fastlege selv!

Dersom alle de andre fastlegene har fulle lister, så kan det være at det er for få legestillinger - eller ansettelser der. Enkelte steder har de store problemer med å få nok helsepersonell.

Dette er fint for dem som bor nær kommunegrenser, men kan vel by på problemer hvis en trenger hjelp fra den kommunen en bor i.....hjemmetjeneste etc.

Det er greit å kunne bytte fastlege når ens egen ikke duger, men jeg har ikke hatt behov for å bytte. Når en fastlege pensjonerer seg, er det greit å fortsette hos den som har ovetatt praksisen. Det har fungert i mitt tilfelle.

I realiteten et alle like gode

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information