Dobbelttime hos fastlegen

Dobbelttime hos fastlegen

Det burde være mulig å bestille en dobbelttime hos fastlegen hvis man vet at man har mye å ta opp. Da slipper legen å bli forsinket fordi han/hun må bruke mer enn de 15 minuttene han har til hver pasient, og pasienten kan være sikker på å rekke å ta opp alt hun/han ønsker.

Points

Har ikke opplevd tidspress hos min fastlege

Helt nødvendig i noen tilfeller

Da må man kanskje forvente å betale dobbelt og?

slik gjør mitt legekontor det i dag.

Veldig god ide!! ofte er det flere ting man lurer på. Det er dårlig tidsbruk når man må komme på tre legetimer når alt kunne vært gjort på en. Dette koster mye tid og penger for både lege og pasient!

God ide. Noen er veldig flinke til å fortelle med få ord, mens andre føler de må ha mange detaljer for å være sikker på å bli forstått, og derfor bli behandlet på rett måte i ettertid. Dette vil jo også gi mindre ergelser for de som ikke liker å sitte på venterommet, lenger enn de er forespeilet i utgangspunktet.

God ide. Spesielt er det frustrerende og stressende både å være pasienten som forsinker og å være pasient som venter.

Fornuftig tilnærming spesielt for de som sjelden besøker fastlegen sin

Igjen; jeg har ikke hatt fastlege lenge, men hun og meg bruker den tiden det tar for å komme igjennom min agenda hver gang. Har aldri følt noe tidspress.

Enig. Kan ære behov for det.

Men da må du på forhånd vite om nødvendigheten, ellers sløses det med helsevesenets tid

Supert med dobbelttime for da kan du få drøftet mer enn en sak.

Da 15 minutter er for kort tid hvis det er en spesielt vanskelig sak/sykdom en kommer til legen for

Tiltredes!

Noen ganger har man større temaer som man vil ta opp, og der kan være riktig og få dobbelttime. Må bare passe på Agder gis der det virkelig er behov

Det kan faktisk være at en "samler opp" "skavanker" og at en er bekymret for to ulike type "sykdommer" ved ett og samme legebesøk. Det kan være rasjonelt både for pasient og lege om det i slike tilfeller kan anmodes om "dobbelttime".

For dem som et legebesøk oppleves som vanskelig, kan det jo være greit å få tatt med alle eventualiteter, før det plutselig er for sent.....

Burde være en helt selvfølgelig tjeneste. Det blir bare latterlig når noen bes om å komme igjen om noen dager for den samme sak. Det skjer og jeg regner med at pengemarkedet rår sterkt her

Jeg har allerede denne muligheten hos min fastlege. Det er veldig bra!

Ved dobbelttime får man høyere kvalitet på legebesøket, og vi er tryggere på at man får riktig behandling. Vi slipper å oppleve at legen er utålmodig på å få deg ut.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information