Når fastlegen er i Permisjon

Når fastlegen er i Permisjon

Hva om når fastlegen er i langvarig svangerskapspermisjon at det ble satt en fast lege som er vikar hele permisjonen? Har den situasjonen selv at min fastlege har vært i permisjon i 1 1/2 år. Og min datter og jeg har hilst på 3-4 forskjellige. Alternativt at en kunne fått et "gratis" bytte til en annen lege i perioden det gjelder.

Points

For noen er dette veldig viktig. Forutsigbarhet

Tilliten til legen blir svekket når det er uklart hvem du møter fordi du ikke vet når din fastlege er tilbake.

En fast erstatter er best

Veldig enig - hos min lege har jeg fått en fast erstatter nå som min er i sykehus praksis. Slitsomt å forholde seg til så mange.

Jeg hadde lignende problemer med min fastlege når hun var ute i fødselspermisjon og mamma permisjon, fikk en vikarlege som jeg ikke hadde god kjemi med. Hadde vært en god ide å tilby et alternativ når fastlegen skal være borte en lengre periode.

For meg er ikke dette nødvendig

Helt enig, skulle vært en fast vikar slik at en slipper å forholde seg til flere over kort tid.

Har ikke hatt fastlege mer enn i halvannet år - men min er på et legesenter, så jeg tar det for gitt at hvemsomhelst av legene kan lese journal og hoppe inn i hennes rolle.

Fastlegen din kan f eks være borte for å tilegne seg mer kunnskap innen faget sitt

Enig! Problemet er at man gjerne vil tilbake til sin lege når dennes permisjon er slutt, og da har legen kanskje full liste. En permisjonsordning fra fastlegen kunne ha vært fint, slik at pasienten kunne ha "permisjon" fra fastlegen og få ha en annen lege så lenge fastlegen har permisjon. Har selv opplevd at fastlegen min hadde en fullstendig udugelig vikar der jeg selv måtte fortelle legen hvilke undersøkelser som måtte gjøres. Byttet ikke fordi jeg ikke ville miste min egentlige lege.

Jeg slipper å forholde meg til mange og måtte fortelle samme story opptil flere ganger!

Enklere å forholde seg til en vikar enn mange

Det er bedre for pasienten å snakke med en vikar enn flere

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information