Byttedato av fastlege minst to ganger i måneden

Byttedato av fastlege minst to ganger i måneden

I dag er et fastlegebytte er gyldig fra første dagen i måneden etter. Og det forutsatt at det er plass. Det vil si det kan gå opptil en måned før en får mulighet til ny fastlege. Det er veldig lenge. Ideelt kunne det være fra neste arbeidsdag og så med et begrenset antall bytter i året.

Points

Enig...

Bytte av lege bør kunne gjøres når det er behov, ikke etter kalenderen.

Ja, veldig enig. Jeg skjønner ikke logikken bak at bytter bare skal skje fra den første hver måned. Alt går jo automatisk, så egentlig burde det kunne skje fra neste dag.

Vet for lite om den teknologiske løsningen for å få overført journalopplysningene til ny lege.

Unødvendig byråkrati

Er ikke nødvendig med så ofte bytter av fastlege for de aller fleste pasienter her i landet. Vi burde ikke bruke mer tid på å koordinere fastlegebytter flere ganger i måneden, når det er reelle helseproblemer som bør være prioritert flrt. Man holder ut med sin gamle fastlege i noen uker altså :-)

Det er nok tid. Vi har det ikke såå travelt.

Vil medføre unødvendig merarbeid og kostnader, en gang i måneden må være tilstrekkelig

Kanskje legen heller ønsker å bytte pasienter

Vet for lite om den teknologiske løsningen for å få overført journalopplysningene til ny lege.

Ingen grunn til å ikke bytte hver dag hele måneden! Håper det ikke er disketter de enda sender rundt.

Er man akutt syk har man andre tjenester som trår inn. Det er tross alt ikke som en Vippsoverføring å skulle dytte journaler gjennom strenge sikkerhetsnett mellom legene. Krever arbeid på begge sider.

Ja. Å bytte fastlege er ofte ikke det første man tenker på om man har flyttet, så når man plutselig trenger time så er det ikke greit å måtte dra langt eller å vente lenge.

Jeg er for å kunne bytte lege når en måtte ønske det..

Vis noen har akutt behov for å skifte fastlege vil dette være nyttig

Tøys. Hvor mye detaljer tvirksomhet skal flettes inn i fastlegesystemet?

Enig men antall bytter bør økes, to bytter kan for noen som er veldig uheldige være for lite. Og er msn ikke uheldig gjør det jo ingenting at man har murlighet til flere bytter.

Enig! Har en byttet lege og en ikke kommer overens med den nye legen er det lenge å vente om en er syk/ trenger utredning.

Samtidig så er det en annen dato for når journal oversendes. Kan være viktig info i den som ikke står i kjernejournalen på Helse Norge

Nei, dette er ingen god idé

Enig.

Som mange beskriver har mange fastleger lange ventelister og det tar tid får en kan få time, så umiddelbar endring av fastlege kan skape unødvendige problemer.

En gang i måneden MÅ være mer en nok. Et fastlegebytte bør være litt gjennomtenkt, og det kan være greit at det tar litt tid før det iverksettes.

Enda mere administrasjon

Synest ikke at dette er nødvendig

For. Ye fram og tilbake

brukervennlig

medfører mye arbeid for off.ansatte

Enig med dette med bytter og dato, skulle ikke være noe problem

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information