Laboratoriesvar

Laboratoriesvar

Noen ganger pasientene tar noen prøver hos fastleger. Man får ikke svar fra legen inntil man tar kontakt med legen og etterlyse svarene. Jeg har selv opplevd, og noen bekjente opplevde det samme. Det burde være automatisk svar uansett resultat.

Points

absolutt

Absolutt enig👍

Helt enig

Få det på Digipost slik som innkallelsen!

Jeg er enig med at det burde vært automatikk i dette.

enig!

100% enig!

Jeg vil alltid ha svar uansett hva de måtte være, så kunne ikke vært mer enig.

Det burde være automatisk svar til pasienten.

Ja, jeg er helt enig. Har opplevd det som vanskelig å finne ut hvem jeg skal ringe for å få svar på hva, så hadde vært flott om den informasjonen kom automatisk.

Pasienter bør få svar fra legen om funn ved prøver. Valg av metode bør differensieres ift funnenes alvorlighetsgrad, samt avtales med pasienten.

Trenger bare svar hvis det er noe galt med prøvene.

Helt enig. Jeg har flere ganger ventet og ventet på svar. Har selv vært sikker på at det må være funn jeg burde få beskjed om, men beskjed fra leger er at alt er bra om du ikke hører noe. De må jo se på svarene, og da burde disse også sendes pasienter, så vet man at prøver er sett og tolket. Noen prøver forsvinner også i det fjerne, og det kan være avgjørende at man får et svar at prøvesvaret er sett på av legen.

Er meget godt fornøyd med praksisen på mitt fastlegekontor. Prøvesvar foreligger som regel etter presis en uke.

Enig. Bør ikke være vanskelig å automatisere et effetkivt system for dette, f.eks via Altinn/Digipost

Vite om noe er galt

Helt opplagt et forbedringspotensiale! Vi må "dra" svarene ut av dem!

Synes det er viktig at legen formidler resultatene.Legen kan da svare og gi info om prøvene og på den måten gi svar til deg.Kan fort bli stressende og urolig pga at en ikke alltid forstår helt svare.

Det er jo derfor vi går til lege at vi skal vite hvordan det er med oss. Da må vi selvfølgelige få svar fra prøver som er tatt uten å måtte spørre.

Det bør gå automatisk med legen kommentar på verdiene

Enig. Svar burde kunne automatiseres. Så slipper folk gå å tenke på det.

Jeg ønsker alltid svar - uansett. Det er viktig at vi ikke behøver å engste oss unødvendig.

Å få svar om det er noe galt er mest viktig

Lab. svarene burde sendes til pasient hvis alt ok. Legen bør ringe ved avvikende prøvesvar

Det burde alltid vært tilbakemelding på prøvene. Selv om prøvene er positive, blir man sittende lenge å vente på svaret, og det er en usikkerhet man kunne slippet om man får vite svaret med en gang det er tilgjengelig. Eks. via Digipost

Jeg er enig i at man burde få svar uansett om prøvene er normale, det er greit å vite hvor normale prøvene er. Ringer man inn så får man sjeldent annet enn "det er i orden, hvorfor skal du vite mer?".

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information