Legevalgfrihet på tvers av kommuner

Legevalgfrihet på tvers av kommuner

Det må bli lagt til grunn at pasienten selv kan velge fastlege uavhengig av bosted og kommunal tilhørighet. Selv bor jeg i min andre kommune på 4 år hvor det ikke er nok fastleger til alle innbyggere, og da har det svært liten hensikt å motta melding fra helsesystemet om fastlegebytte når flyttemeldingen er prossessert. Så kort og godt må det bli mer innlysende at man kan velge fritt uavhengig av bosted.

Points

Man kan ha opparbeidet et godt forhold til sin fastlege, og det er ikke alltid så man flytter langt nok til at det er verdt å bytte fastlege. Det må være opp til hver enkelt om man ønsker å reise til fastlegen sin, og ikke bli nærmest påtvunget å ha en ny ukjent fastlege på nytt bosted med en gang.

Enig

enkelte ting du ønsker å drøfte med andre

Ikke alltid lett å legge til rette for dette

Noen ganger er det helt nødvendig

kan bli et veldig stort trykk på de "populære" legene ettersom ryktet sprer seg.

Noen bor kanskje i nærheten av kommunegrensen eller jobber i en annen kommune. Greit med valgmulighet.

Et case kan være at man har jobb i det samme systemet i sin kommune og det vil være hensiktsmessig å ha fastlege i en annen kommune.

Jeg har i årevis byttet blant fastleger i annen kommune enn jeg bor i. Det var bare å velge. Sist var jeg på venteliste til en som var mer på nett og det funket bra. Ingen endring nødvendig.

Enkelte steder fungerer dette utmerket og avstanden til fastlege i fraflyttet kommune kan være nesten like nær som til legekontor i ny bokommune.

Dersom det er slik at man kan velge i andre kommuner, burde det bli mer kommunisert til brukerne. Jeg oppfatter det ut av fastlegeordningen som at man skal velge innenfor bostedskommunen, og dersom så ikke er tilfelle bør det kommuniseres bedre. Og dersom en lege er god gjør det ikke noe om ''ryktet sprer seg'' da kan andre leger samsnakke med vedkommede slik at de også blir bedre.

Ubetinget tilhenger av slik valgfrihet.

Ja helt enig at det er for lite skjerming. Uholdbart og vanskelig når alle hører hva en sier. Et legebesøk er vel en høyst privatsak

Avstand.

Bor du nærmere en annens legesenter, ok

Er det ikke det?? Jeg bor ikke i samme kommune som fastlegen min har sitt kontor.

Slik landet er bebygd burde dette absolutt være mulig. Mange bor nærmere en en kommunesenter enn eget

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information