De rette katogoiene

De rette katogoiene

Selv om en fastleges rolle har mye å si på personlighet mener jeg det er helt relevant hvilke faglig kvalifikasjoner enn lege har etter sitt behov. Som fastlege er det jo selvsagt din almenntilstand som skal være i fokus, allikevel ser vi at gener, hovedsykdommer og andre områder som kan være sentrale interessefelt for spesialister kan være bedre. Hva om man hadde laget et spørreskjema med på nett, som silte ut legen som passet deg faglig best? Det er mer krevende da profilen til legen.

Points

Fastlergen hensviser til spesialister som har relevant kompetanse.

Enig med det.

God ide kanskje

Da jeg søkte på fastlege sist var et stort skille over de som hadde fullt opp sin liste, kontra de som kanskje hadde 2-3 personer på sin liste og det var et åpentlyst mønster for utenlandske navn. Det var også stor mangel på faglig tekst, altså får jeg inntrykk av at vi som skal velge velger i blinde og at valget taes etter dem med best omdømme. Den alle tar er ikke alltid den rette, og i såfall ikke for alle. Alle Kan også velge på grunnlag av kjemi, og ikke kompetanse.

En god ide for de som har flere å velge mellom og har plager/sykdommer de trenger bedre hjelp til.

Det ligger i almennslegens natur at de skal behandle den brede delen av befolkningen. Pasienter med spesielle behov bør henvises til spesialister.

En slik løsning vil kun ha nytte i områder med mange leger. Det er også en sammenheng mellom antall "innbyggere" og leger. Det kan ikke forventes at leger i små kommuner eller i områder med liten befolkning har leger med "spesialfelt".

Da er det lettere å finne en lege som har erfaring med dine behov

Almennlegen henviser til spesialisten. Skal ikke være spesialist.

Jeg er av den oppfatning at en lege som leder lista over å være mest populær fordi han har flest pasienter, ikke trenger å være dyktig men følger pasienters ønske om å bli sendt videre til spesialister selv om han/hun selv kunne ordnet opp i problematikken. På en måte misbruk av spesialisters tid!

Komplisert

Hvem skal avgjøre det?

For meg handler det like mye om personligheten til legen som kompetansen

Passer ikke overalt i vårt grisgrendte land.

Legens rolle har mye å si, samt oppførselen. Viktig at de er gode i norsk. Har hatt en humørsyk lege og en av utenlands opprinnelse som ikke forstår all norsk. Det er mange måter å uttrykke seg på norsk på. Fastlegen skal vel først og fremst sende en til spesialist

Kan ikke helt se vitsen. Fastlegen SKAL sende videre om han ikke har den rette kompetanse

vanskelig å gjennomføre - særlig på mindre steder med få leger

øker kvaliteten på tjenesten til pasientene

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information