Informasjon om fastlegene før man bytter, er viktig

Informasjon om fastlegene før man bytter, er viktig

Informasjon om fastlegene før bytte er viktig. Legelisten som tilbyr en variant av dette, blir muligens fjernet. En offentlig fastlegevurderingsordning, ville ha vært bra. Der kunne man f.eks. måtte logge seg på med bankid, slik at man bare kunne vurdere sin fastlege, og deretter publisere vurderinger anonymt. Kanskje kunne det enten ha vært avkrysningsalternativer eller en moderator som gjennomgikk vurderinger i tekst før publisering, for å unngå lite konstruktive/trakasserende vurderinger.

Points

Enkelte fastleger kan få for mye å gjøre dersom vi får velge ut i fra kvalifikasjoner.

Idag velger man fastlege helt i blinde, med mindre man velger en fastlege som har blitt vurdert av mange på legelisten.no. Ulike mennesker har ulike oppfatninger om hva som er viktig egenskaper hos en fastlege og ulike fastleger vurderer ulikt hva det er viktig å tilby pasienten. Noen er f.eks. opptatte av punktlighet, mens andre er mer opptatt av at legen skal ta seg tilstrekkelig tid når det føles nødvendig. Vurderinger av hva legen tilbyr, burde ha vært tilgjengelig før valg av ny fastlege.

Vid legelisten går bort

Helt enig! Vi har et system som lar oss velge uten å få noe relevant informasjon. Jeg forstår det økonomiske bildet i det. Det er et "null-kostbart" tiltak, og det fører til at valg taes bare på omdømmet. Det er jo naturlig at man flertallet velger den som alle vil ha og som passer inn i "firkanten". Synd at man ikke som lege blir valgt på grunn av kvalifikasjoner når man heter Ali. Ali kan ha hatt 20 års utdanning som spesialist med kolst og være den som gir livet noe å leve av for en kolstpas

Her kan det komme "hevnaksjoner" f.eks om fastlegen ikke vil gi sykemelding. Det kan få en god lege til å se dårlig ut.

Dette er en god ide. Det hadde vært enklere å velge ny fastlege visst man hadde andres vurderinger å støtte seg på.

Kvalitet på områder som er viktig for meg

Føkkings meningsløst å skulle gi karakter til en lege. Hvordan skal min utdannelse på et helt annet felt kunne trumpe dennes? Om fastlegen heter Ola, Kari eller har flere konsonanter enn vokaler i navnet betyr ingenting. Enhver vurderingsordning vil tiltrekke seg den gemene hops oppsop, de genetiske avvikene som dessverre finner det opportunt å rakke ned på hvemsomhelst som har en annen virkeøighetsoppfatning enn seg. Har øest om min egen fastlege på et slikt sted, og det hele er fælt.

Legene kan oppleve hets

Det burde informeres om legens erfaring og hovedområder. Alltid noen sykdommer en lege kan mer om en andre. Det er veldig viktig at pasienten får en lege som kan hjelpe på en effektiv måte.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information