Konfidensialitet ved melding om ankomst

Konfidensialitet ved melding om ankomst

Dette burde være selvsagt, men jeg opplevd ved flere legekontor at skranken vender ut mot venterommet, slik at man må melde problemstilling eller levere prøver i alles påsyn. Dette ivaretar strengt tatt ikke krav til taushetsplikt, så det burde være unødvendig å foreslå, men ser dessverre at mange legekontor ikke opererer med adskilt/avlukket skranke og venterom.

Points

Her varierer det stort mellom legekontor, og det burde vært påkrevet med en skillevegg mellom venterom og skranke.

Absolutt. Burde være en selvfølge, som du sier, men det er ikke tilfellet. Det er sikkert mulig å be om å få gå på et annet rom eller lignende, men det også er lite komfortabelt.

Skulle absolutt vært påkrevd med lukket resepsjon/skranke

Helt enig, er ikke alltid så gøy å forklare sine problemer for et fullsatt venterom med lange ører...

Er ikke dette lovpålagt? Pasientsikkerheten må gå foran kostnader ved ombygging av venterom.

Har opplevd dette jeg og ved noen anledninger, og har da sagt at det er av privat karakter som jeg kun vil ta opp med legen. Skjønner veldig godt at en syns dette er en ubehagelig situasjon.

Bør bli lovpålagt å ha adskilt/avlukket skranke og venterom, selv om mange/de fleste fastlager allerede har dette i dag.

Burde være slik alle plasser. Er det på mitt legekontor.

Personlig kan jeg dempe stemmen og føre en diskrét samtale over en skranke - men jeg ser at det kan by på utfordringer når hørselen svikter mer enn hva som allerede er tilfelle.

slik skal det være. Legekontorer som ikke opprettholder konfidensialiteten bør se hvordan "naboen" har gjort det.

Ansatte ved legekontoret har taushetsplikt og jeg vil ikke at mine opplysninger skal ut til andre ventende.

Hos oss slipper man å melde seg...bare å sette seg å vente på tur.

For mange på venteværelset har meget lange ører og noen ganger er det slik at vi er tvunget til å høre hva som blir sagt.

Bør være påbudt det

Dette er jeg helt enig i. Har selv opplevd på mitt legekontor å bli høylytt spurt om jeg er gravid når jeg leverer urinprøve. Greit nok hvis man er synlig gravid, men hvis man akkurat har funnet ut at man er gravid og enten har en historie med flere spontanaborter eller ikke vet om man skal beholde, er det ikke morsomt at hele venterommet får det med seg. Mange problemstillinger er også enda mer sensitive enn dette.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information