Bedre fordeling av akuttimer

Bedre fordeling av akuttimer

Ønsker at akuttimene tas av vanlig fastlege, og at det ikke går på rundgang, slik det gjøres mange steder. Hos mange fastleger får man ulik lege fra gang til gang fordi de bytter på å ha akuttimene fra dag til dag. Dermed mister man mye av den faste oppfølgingen fra fastlegen - som jo burde være hele poenget.

Points

Hadde ingen aning at dette fantes.....Hva med mer offentlig info.....

Stort sett ikke noe problem her . Men skjønner problemet

Akuttimer bør i prinsippet håndteres av AMK eller legevakten.

Det skulle være flaks om du ble syk med slikt behov når den legehar ledig time

Kontakten en har med legen er veldig viktig. Jeg blir ofte mistolket fordi jeg snakker distansert om eget sykdomsbilde. Min egen lege kjenner det igjen. Men ikke en ny.

Helt enig! Fastlegen som kjenner meg kan være mer effektiv enn en ukjent lege.

Dersom det er flere leger på samme legesenter som skifter på legevakttjenesten, så har de tilgang til pasientjournalen. Dersom fastlegen skal ta "sine" pasienter, kan det bli store forsinkelser - og dermed veldig negativt.

De fleste leger har fylt dagen med pasienter som venter på tur til sin avtalte time. Ved at pasienter med akutt behov skal få møte "sin" lege, må de øvrige pasientene blir forsinket, eller nytte en annen lege på samme legekontor. Ved sistnevnte "mister" de sistnevnte kontakt med "sin" fastlege. Videre må det forventes at en pasient som har et akutt behov, må få kontakt med EN lege snarest mulig. Det primære her bør være å få kontakt med en lege og ikke en bestemt lege.

Har man fastlege så har man det. Legene bør legge inn ledig tid i sin kalender, sik at akutt hendelser kan behandles relativt raskt.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information