Kommunen som arbeidsgiver

Kommunen som arbeidsgiver

Her i min kommune er det ikke mulig å bytte fastlege fritt fordi de er for få. Legene må drive enkeltmannsforetak og det gjør rekrutteringen vanskelig. Mitt forslag er derfor at kommunen tar over arbeidsgiveransvaret for legene slik at man får nok fastleger. Har man nok fastleger vil man kunne bytte, altså ha et valg. I tillegg tror jeg at hvis man alltid har et par leger som går ekstra ville man lettere få hastetimer og dermed lette situasjonen hos legevakta og for den syke.

Points

Ikke nødvendig i min kommune.

Med nok leger har man som pasient et reelt valg om å kunne bytte.

Ser at det ville forenklet mye

NAP.rsmålet er om det er nok leger.

Problemet er vel at det ikke er nok leger og det gjelder spesielt i utkantnorge. Dette kan være et stort problem hvis man da har en udugelig lege på stedet. Videre nytter det ikke å legge inn klager på legen pga feilbehandling. Dette er forsøkt

Hvis tilbudet skal være likt over hele landet, må det etableres et "normtall" for antall leger pr antall innbyggere i kommunen. Et slikt normtall vil medføre økte kostnader for kommunene, og (sannsynligvis) ikke bli overholdt grunnet kommuneøkonomien. Det bør heller etableres en finansieringsmodell som gjør det mer attraktivt å etablere legepraksis, i områder som sliter med rekruttering/legedekning.

Helt tragisk en ikke får hjelp med en gang en trenger det

Da blir ting enklere for mange pasienter.

Hvis legene bli fast ansatte i kommunene, vil det nok bli enda færre fastleger. Trur ikke legenes arb. tid/forhold passer inn i et kommunalt system.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information