Påstand: Jeg ønsker mulighet for legetime på video

Påstand: Jeg ønsker mulighet for legetime på video

Flere og flere leger tilbyr videokonsultasjon via smarttelefon, noe som er mer vanlig i Sverige. Der tas eller leveres prøver direkte på laboratorier eller apotek som ofte ligger nærmere pasienten enn legekontoret gjør. Det er likevel viktig at dette kun er en mulighet, men at oppmøte også skal være mulig når jeg ønsker det. Dette hadde vært en god idé å få til i den norske fastlegetjenesten.

Points

Mye avkommunikajsonen skjer utenom snakket, da må legen se hele pasisenten

trenger og prate med legen direkte

Spørsmålet er vel hvordan fastlegene stiller seg til akkurat dette. Hvordan vil de kunne stille diagnose og/eller gi uttalelse på en tilstand ved hjelp av video? Hvordan skal dette løses med tanke på rapportføring?

Det er mange ganger Google ikke strekker til og hvor man bare ønsker en bekreftelse på et tydelig fenomen eller en god løsning til et bedre valg i livet (for helse). Det er selvsagt opp til legen om man har behov for videre observasjon og oppmøte, men jeg synes at det går fint an å ha litt ad-hoc tid som settes av på dødtid, med frist. For dem som tenker at det ikke er så viktig med legetime, og som ellers ikke ville gått til lege.

Dette kan være et nyttig tillegg tjeneste til passienter som har behov for det eller av ulike grunn ikke kan møtes fysisk på en legekontor. Dette kan bidra til at passienter ungår unødvendig fravær på jobb.

Jeg ville nok likt å vite hva fastlegene selv mener om dette før jeg stiller meg veldig klart for eller i mot det. Allikevel tenker jeg at dette burde kunne være tidsbesparende både for lege og pasient. Dersom jeg kan få en rask konsultasjon digitalt, så kanskje jeg kan unngå turen til legekontoret. Eller kanskje jeg i stedet ender opp med å ta turen, når jeg ellers ville utsatt det.

Vi trenger å se mennesker, komme hos ut. Så kommer litt an på situasjonen. Så burde være litt krav til hva man skal ha konsultasjon om.

Ønsker telefon eller oppmøte. Video ikke nødvendig.

Det generelt øker tilgjengeligheten og det er jeg tilhenger av. Men det kan kanskje være vanskelig for legene å fastsette diagnoser over video. Uansett er det en god ide med flere valgmuligheter slik at flere kan få det til å passe litt bedre for hver enkelt. Men det må jo være en tilleggstjeneste, ikke slik at man tilbyr noe mer og må reduserer andre tjenestetilbud selv om jeg ser at det blir vanskelig for fastlegen å rekke over alt.

Jeg ønsker å se fastlegen i øynene. Ønsker menneskelig kontakt.

Mulighet for videokonsultasjon synes jeg er en god ide! Det vil spare både pasient og lege for tid. Man vil unngå å bruke mye tid på venting på et venterom, der man ikke får gjort noe. Om man må vente på konsultasjonen hjemme eller på jobb, kan man bentte tiden til andre gjøremål.

Helt enig, så lenge det alltid er mulig å få en fysisk time. Har hatt mange korte legetimer som kunne vært gjennomført over video.

Mange har plager som gjør at det er for krevende å møte på legekontoret. Og lar heller være å bestille time. Det kan være fatalt.

hvis det er enkle ting da så

det er ikke lett for en lege å undersøke deg på nett

Dette har jeg tenkt på mange ganger. Etter at jeg fikk "snill hudkreft" har føflekkene fått økt oppmerksomhet. Ville gjerne sluppet å bruke reisetiden så ofte som min kjære synes er nødvendig. Å sitte på venteværelset, ofte ganske lenge, for å endelig få konfirmert at det fremdeles er greit å satse langsiktig, føles bortkastet. Tenker legen også kunne tenke seg å slippe endel av høflighetsfrasene. Jeg vil egentlig ikke ha det live, mer som WhatsApp. Aberet er det kan bli for overfladisk.

Glimrende! I vår digitale hverdag burde ikke dette være noe problem. Tenk hvor besparende det hadde vært også rent samfunnsøkonomisk, fordi man ikke trenger like mye fravær fra jobb for å gå til legen. Vet de har en slik ordning i England blant annet.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information