Påstand: Jeg ønsker prøvetime med fastlegen før jeg bytter

Påstand: Jeg ønsker prøvetime med fastlegen før jeg bytter

Vi har lov til å bytte fastlege to ganger per år. Dersom en har byttet til en fastlege som en av ulike grunner ikke er helt komfortabel med, er det synd å måtte gjennom hele den byråkratiske bytteprosessen enda en gang. Skulle en være uheldig med to bytter, må en potensielt vente et år for å bytte igjen. Prøvetime er en god idé som vil løse dette problemet.

Points

Helt enig fordi det er veldig viktig at man har god kjemi med legen sin og føler at legen har interesse av problemstillingene en kommer med. Dette gjelder nok særlig ved kronisk sykdom og hyppige legebesøk. Ved å kunne få en prøvetime, kunne man sluppet å bytte til en fastlege som man oppfatter som uinteressert eller som man overhodet ikke har kjemi med.

Prøvetime er en veldig god ide. Jeg har hatt flere fastleger jeg ikke hadde god kemi med og det problemet hadde mest sansynlig vært løst, hvis prøvetimer hadde vært mulig.

For å fortelle om intime og personlige utfordringer ved kropp er det viktig at tilliten til lege er der. Dessuten skal man føle seg sikker på kartlegging av helsetilstand og at lege jobber i all sin makt for å finne hva du ditt problem er, kontra at han ikke stoler på deg. Relasjonen bygges kanskje ikke ved en time, da man først kan bygge sitt inntrykk på ytre fordommer, men kanskje hvor du må til og med ha 4-5 timer som gir fastlegen en sjangs til å bygge opp en relasjon. God ide med prøvet

Absolutt god ide - få testa kjemien med legen først. Men noen ganger svikter også førsteinntrykket. Jeg hadde null kjemi med min nye fastlege første gang jeg var hos han - men det endret seg og nå kunne jeg ikke fått en bedre. Hadde jeg hatt prøvetime hos min først hadde jeg tatt en annen - men han var riktig.

God ide for kjemi er viktig. Legene kan jo ha en begrensning på X prøvepasienter i uken.

Usikker på om dette er en god ide. Det er ikke uvanlig at en fastlege har over 1000 pasienter, og enkelte fastleger har lange ventelister. Vil dette bli en "tidstyv" for helsevesenet? Fastlegene bør vel selv få komme med en uttalelse om dette bør være en mulighet for pasientene.

Dette er jeg usikker på. Hvis man tenker en gjennomsnittspasient. Hvor mange ganger er de hos fastlegen i året? Hvor lang tid tar det før man får en viss mening av en fastlege eller en relasjon. Det er vanskelig på en 15 minutters konsultasjon.

Er det egentlig nok med en time for å se om kjemien stemmer?

Tror ikke dette er en god ide og fastlegene har vel mer enn nok å gjøre allerede. Og hvordan skal legen forholde seg på prøvetimen til deg? Si ja til alt; gi deg det du vil av medisin og at det er greit du kjører bil til du er 80 år. Eller bli påtvunget å ha x antall prøvetimer i året, selv om han har veldig lang venteliste så du ikke får plass før om mange år uansett.

Byråkratisk og unødvendig.

Byråkratisk og vil bare fyre oppunder alle anti-vitenskapsmennesker der ute ‘nei, denne aksepterer heller ikke foliehatten min’. Sukk.

Ser om han/hun er interesert i å hjelpe deg

Som i alle relasjoner må de bygges over tid. Dette er også legens ansvar som mitt.

Byråkratisk

Feil bruk av ressurser. Da blir det noen som lett kan stjele veldig mye tid hos forskjellige leger fordi de da kan fortsette å skifte leger til de får den diagnosen/sykemeldingen de ønsker seg. Dette vil gjøre at ventetid hos legene blir lenger.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information