Påstand: Vi trenger én digital fastlegejournal

Påstand: Vi trenger én digital fastlegejournal

I dag må vi be om og betale for å ta med oss papirjournalen fra en fastlege til en ny. Jeg ønsker en digital pasientjournal som pasient og alle deler av norsk helsevesen har tilgang til – i samråd med meg. Journalen må være skreddersydd til mitt behov med enkle søkefunksjoner og mulighet til å legge inn egne kommentarer. Ulike opplysninger må klassifiseres ulikt. Dette vil hjelpe meg å ta kontroll over egen helse og lette legenes arbeid.

Points

Helt enig. Måtte få utskrift da jeg flyttet fra Rogaland til Vest-Agder

Jeg tror om dette skal la seg gjennomføre så blir det ganske dyrt og tidkrevende. For hvem skal ha ansvaret for at de rette opplysningene står der, og ikke blir misbrukt, komme på avveie osv. Og ikke minst vil kursing av de ansatte i helseetaten med tanke på personvern og sikkerhet osv. koste en del.

Ideen er god, men det må etableres gode sikkerhets- og overvåkningsmekanismer for å gjennomføre dette. om Sistnevnte medfører kostnader og blir ofte en salderingspost.

Jaaa. Hvorfor har ikke dette vært på plass for lenge siden? Vi finner jo "alt" på nett. Vi vil få muligheten til å mene og legge til grunn for egen utvikling dersom vi har en sykdom, men det er jo allikevel fastlege som har siste ordet. I alle yrker har vi jo meninger fra omgivelsene, og det handler jo mye om demokrati. Det er viktig og ikke bare få frem faglig perspektiver. Eks. psykologiske hensyn kan være vel så viktig for utvikling.

Dette må jo være et krav, for pasienter som trenger livsviktig behandling, og som bruker spesielle medikamenter. I tillegg så er det jo alltid en fare for at en pasient har allergi for noen medikamenter, og da vil det være viktig å få denne informasjonen raskt.

Eg synest at vi har et bra system i dag

Det burde vært en selvfølgelighet. Bare det at legevakten kunne gå inn å se journalen din hadde hjulpet mye. Så du slipper å forklare alt når du r der.

Veldig god ide. Dette gjør det mulig for meg å enkelt ha min journal tilgjengelig til neste fastlege ved bytting eller ved ø.hj.-time hos annen lege.

Kan være en god ide dersom sikketheten og klassifisering i damsrbrid med padienten blir godt ivaretatt. Det ville vært fint hvis pssienten lettere kunne fulgt sin egen sykehistorie.

Jeg trodde vi hadde et slikt system idag? I helsevest skal det være en journal hvor all info blir registrert. Stemmer ikke det?

Hvorfor skal jeg betale for MINE helseopplysninger?

Dette burde vært en selvfølge, og en prioritering å få på plass.

Mitt nåværende fastlegekontor ar valgt å bli med i et system som har dette tilgjengelig. Det som må bli påkrevet er at man får ut journalen sin kostnadsfritt, uavhengig om den er digital eller på papir. Det er tross alt personlig informasjon, og skal følge brukeren. Hele poenget med å kunne bytte fastlege blir borte når historikken ikke medfølger byttet og det brukes unødig tid på å danne et nytt bilde av historikken.

dette vil lette arbeidet for all. En pasient, en journal!

Dette kan fort bli misbrukt om all informasjon er på data. Slik er det dessverre. Etter hvert får "bare" den institusjonen tilgang og så en annen og så en ansatt som kikker på mer enn de skal.

God ide. Dette er noe som kunne latt seg gjøre å ordne ved hjelp av "MinId"? Eller har Datatilsynet et annet syn på saken?

Lettere å se sammenhenger i sykdomshistoreie

Ja, dette burde være standard i dette digitale samfunn som vi lever i. Øker effektiviteten. Sikkerheten må selvfølgelig være svært høy.

Jeg trodde det var innført digital helsejournal i Norge som pasienten kan få innsyn i. Hvis det ikke finnes, er det absolutt nødvendig. Dette er også viktig i forhold til å få bedre informasjonsflyt i helsevesnet. Når det er sagt, synes jeg at det er rart at pasienter skal ha tilgang til å legge inn egne kommentarer i en slikt journal.

Det er et sikkerhetsproblem når for mange snuser i pasientinfo som ikke er reelt for deres jobb. Når dette så blir oppdaget så er straffen latterlig lav.

Hvis journalen først kommer på avveie kan skaden være uopprettelig.

Det kan forenkle samspillet mellom helsevesenet ulike aktører.

Overføring av vår egen journal burde vært gratis, da vi allerede har betalt egneandel.

Helt enig.

Å slippe enda flere innlogginger og all viktig info samle om deg på ett sted må da være mye mer effektivt og bra for helse/behandling, fortsatt at sikkerheten er god nok.

Ja, vi trenger en digital journal. Pasienten bør kunne komme med en kort merknad og foreslå endringer i journalen.

så lenge sikkerheten er på topp og oppdateres jevlig når det kommer bedre sikkerhetssystem.

For noen er dette nødvendig

Nei, skjerming er bedre, vi har tilstrekkelig dårlig erfaring med pasientopplysninger som ikke behandles konfiendenisielt.

Være informert og lette samhandlingen med legen

Burde være en selvfølge så sant sikkerheten er ivaretatt

økt risiko for innsyn i jornal av uvedkommende

Selvfølgelig burde det finnes en digital fastlegejournal. Like selvfølgelig må en digital fastlegejournal være sikker. Og klarer man å gi nødvendig sikkerhet hos f.eks Altinn, banker osv, klarer man det nok i en fastlegejournal også.

enkelt og brukervennlig

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information