Krav om vannprøver

Krav om vannprøver

Jeg syns det burde stilles krav om vannprøver. Ikke nødvendigvis for hver leiliget i en blokk, da kan en felles være tilstrekkelig. De fleste i Norge har vel i dag en form for innlagt drikkbart vann, men det kan alikevel være faktorer som f.eks om det er høyt kalkinnhold, veldig mye klor eller lignende. Jeg er usikker på hva den burde inneholde av tester, men tror dette kunne være intressant for kjøper å ha god informasjon om.

Points

Det tas ukentlig vannprøver av kommunalt vann ihht drikkevannsforskriften. Dersom det er dårlig kvalitet på vannet i en bolig med tanke på alkalitet/klorinnhold, vil dette også ramme resten av byen.

Ser noen har stemt ned grunnet at det vil øke kostnad ved å selge bolig som har disse testene innlagt under kommunen. Her kan jo disse kommunale testene bare vedlegges. Kunne tilogmed vært fullautomatiert innleggelse om dette er offentlig tilgjengelig data, da ville det ikke kostet en krone. For boliger med brønn ville det kostet litt ekstra, men det behøver ikke være stort, takstmann kunne hatt med seg et lite kit for det.

Dette var ikke dumt. Har vært på besøk flere steder der drikkevannet ikke smaker eller ser ut som jeg mener "det skal". Regner egentlig med at det har med husstandens rør å gjøre men det er kanskje slikt en type "hjemmetest" ville avduket?

Med mindre man har egen brønn så er det kommunens ansvar å sørge for drikkevann. Vannprøver tas på vannverket, og det forventes at kvaliteten er tilstrekkelig innenfor kravene når den når boligen. Vanntesten vil bare øke kostnaden ved å selge bolig. Dersom man har egen privat brønn kunne det vøert en god ide, men ikke obligatorisk.

Norge har det beste drikkevannet/Grunnvannet i verden. Er man tilknyttet kommunal vannforsyning er man sikret god kvalitet på vannet. Er som det blir sagt her, kanskje greit hvis man har en egen brønn, men burde ikke være obligatorisk.

Jeg tror ikke TS mener det kommunale anlegget egentlig. Kanskje stikk prøver av det også for å unngå at man har veldig gamle rør inn mot bolig. Men det som burde vært gjort rutinemessig er test og sjekk av det innvendige systemet. Helst gjennom vannskapet på en måte slik at det er raskt og effektivt. Kunne til og med koblet opp en sender som sendte til en database som analyserte dataen ;)

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information