Fortsatt sparing i BSU

Fortsatt sparing i BSU

For unge førstegangskjøpere bør det bli lov å fortsette å spare i BSU selv om en har brukt pengene en hadde der på bolig.

Points

Gode skattefordeler mtp. skattefradraget en får og mulighet til å bygge seg opp en bedre egenkapital til kjøp av bolig nr 2 (eks. kjøpe hus i stedet for leilighet)

Bedre å da bruke dem pengene på å betale ned lånet. Neste bolig blir jo finansiert av salg av den første boligen, og da er det jo kjekt med minst mulig gjeld på den.

BSU er veldig bra, men det er bra berre pga vilkåra. Ein må heller velje høgrentekonto deretter.

Synes heller at en bør spare nok til at en slipper å bruke den til første bolig. Dette er fullt mulig om en ikke betaler høy leie og er disiplin. BSU er egentlig noe skattebetalere betaler for, så jeg synes ikke at en skal få flere sjanser.

Man må ikke benytte BSU ved kjøp. Dersom man kan unngå det så kan man fint fortsette sparingen; slik som vi gjorde. Hensikten med BSU som jeg tyder er å spare fra tidlig alder til sine barn. Når de er myndige så har man forhåpentligvis en viss start kapital.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information