Mer dokumentasjon våtrom/elektrisk anlegg/VA i Prospektet

Mer dokumentasjon våtrom/elektrisk anlegg/VA i Prospektet

Er det utført renovering/utbedring av våtrom / elektrisk anlegg / vann og avløp eller andre større renoveringsarbeider de siste 5 år hvor fagkunnskap er påkrevd, bør dette dokumenteres med fakturakopi/kvittering/bilag av utført arbeid som vedlegg i prospekt / egenerklæring. Hvis underlag for utført arbeid av ymse grunner ikke er å oppdrive, bør det opplyses om årsak.

Points

Jeg hadde aldri kjøpt bolig om dette ikke var gjort ordentlig rede for i prospektet eller gjort av profesjonelle uten dokumentasjon.

Dette er jo idag innlagt i egenerklæringsskjemaet hos de aller fleste.

her kan det være mye som er gjort ufaglært. mange er sikkert flinke, men dokumentasjon må til.

Helt enig i at dokumentasjonen bør måtte vedlegges salgsoppgaven som standard. God idé!

Spot on. Vi fikk beskjed av selger at bad/våtrom var restaurert av fagpersonell. Vi kontaktet da firmaet som skulle ha gjort jobben, og de hadde ikke vært her. Enten så har badet blitt restauret svart av noen i firmaet, eller så lyver selger. Vet fortsatt ikke hva som er sant.

Helt enig.

Dette er i utgangspunktet en god ide, men det er en faktum at selv i nybygg er det en god del dårlig utført arbeid av fagfolk.

Dette bør dokumenteres også pga eventuelle garantier.

Dette er i utgangspunktet en god ide, men det er en faktum at selv i nybygg er det en god del dårlig utført arbeid av fagfolk.

Dette er et kjempe godt tiltak, jeg pusset opp badet selv. Er jo flink til å legge flis, men uten våtroms sertifikat blir det ikke godkjent. Fikk mye spørsmål og mye negativt når jeg skulle selg. Da jeg ikke hadde dokumentasjon på jobben. Anbefales å bruke fagfolk, selv om er flink selv.

Helt enig, våtrom er veldig viktig å få undersøkt grundig. Dokumentasjon på eventuelle utbedringer/opprinnelig dokumentasjon er en selvfølge. Mangel på dokumentasjon ville utløst en varselklokke hos meg i hvertfall. Skjer det noe, lekkasjer oppstår med påfølgende bygningsskade kan det koste mer enn man kanskje tror.

Vanskeleg å stille krav om dette. Kva om der ikkje er dokumentasjon? Det beste her, er å la være å kjøpe i utgangspunktet.

Burde vært automasjon i antall vedlegg på boliger som er x antall år gamle. Altså nyere enn tiden før man dokumenterte alt..

Dette er viktig! Det fan føre til store kostnader senere!

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information