Strengere regler for montering av varmepumper

Strengere regler for montering av varmepumper

Montering av varmepumper hvor boliger står tett burde bli strengere da lyd forsterker seg når den møter motstand. Eiere av v.p. er heller ikke flinke til å foreta service på de. Varmepumper skaper unødvendig mye støy og irritasjon for naboene.

Points

Enig i at dette ikke har noe med boligkjøp å gjøre

Enig med runid

Dette har lite med boligkjøp å gjøre. Det har de siste årene blitt strengere, og man må ha autorisert montør for installasjon. Prisen på luft-luft varmepumper er dessuten såpass lav at den utgjør liten forskjell på totalsummen på en bolig.

Her mener jeg at dagens regler er tilfredssillende.

Faktisk så har dette noe med boligkjøp å gjøre. Ville aldri ha kjøpt bolig hvor en varmepumpe i nabolaget støyet hele dagen. Hadde en nabo som monterte en støyete vp. fem meter fra terrassen vår,og den gjorde det vanskelig å sitte på terrassen. Han flyttet den om enn motvillig. Mener derfor at dette er svært aktuelt ifht "trygt" boligkjøp. Ingen vil vel bo der man har jevn støy året rundt!

Hadde vi ikke hatt varmepumpe hadde vi hatt flere panelovner og bruky vedfyring mye mer. Varmepumpen holder hele huset vårt varmt og bruker mindre strøm enn mange små ovner ville ha gjort.

Syns ikke dette spiller så stor rolle for kjøp eller salg. Det burde være strengere krav til motering, og da med tanke på brannsikkerhet. Jeg som jobber i brannvesenet opplever at det begynner å brenne i varmpumper et par ganger i året. Men kanskje ikke så relevant for denne diskusjonen.

Ser ikkje relevansen med tema.

Dette har veldig mye med bolig kjøp/salg å gjøre. Føler det er mange som kommenterer som kanskje er de som har en støyete vp?? Det burde være krav til distanse og støynivå. Slikt kan gjerne være i reguleringsplaner fra kommunene. Har to ganger bodd og bor nå med nabo som har vp. Veldig irriterende når den ee plassert mot hage området eller soverom.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information