Et butikklokale, eller et rom, hvor restauranter og matbutikker kan levere mat som er overskudd eller nærmer seg å gå ut på dato - istedenfor å kaste det. Det kan bli styrt av en frivillig organisasjon, eller så kan ansvaret bli gitt til kommunen. Her man kan enten bare komme inn og forsyne seg, eller at det går an å lage en "tillatelse-lapp" ordning som man hadde fått utdelt av NAV eller lignende. Dette vet jeg de har i andre land allerede.
dessverre er det lettere å kaste enn å måtte bruke tid på å levere mat.
Tenker at kanskje en type budbil/varebil tjeneste kunne hentet og levert mat til de trengende, fremfor at restauranter etc står for transporten.
Det er alt for galt å se hvor mye butikkene kaster av mat. Bortkastede ressurser, særlig fra kjøttindustrien.
Dette er et viktig anliggende og det praktiseres også i dag i de byer som har Matsentral. Håper flere tar opp denne ideen.
This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation