Ny måte for å betale eiendomsmekler

Ny måte for å betale eiendomsmekler

Problemet er, at mekler har liten økonomisk gevinst for å selge din leilighet for 50.000 kroner mer. Mekler får en vis prosent av salgssummen. Det betyr mer for mekler å få gjort en rask handel. Mekler kan let bli fristet til å gå inn på kjøpers betingelser til skade for selger. I boken Nudge er dette problem beskrevet detaljert. Løsningen er, at mekler skal ha betaling etter salgsprisen. Høyere salgspris enn prisantydning gir høyere honorar til mekler. Mindre salgspris gir mindre honorar.

Points

Det er vanskelig det der. Pratet nylig med megler, han mente at fast pris var det beste for begge parter.

Megler bør ivareta både kjøper og selger. Jeg mener derfor det er viktig at prisantydning settes så realistisk som mulig, så vil etterspørsel avgjøre om prisen blir over eller under.

Du sier i utgangspunktet at slik det er i dag får mekler en posent av salgssummen, det er jo det samme som du foreslår, eller har jeg forstått det feil?

Utfordringen her blir jo at selger selv i stor grad kan påvirke prisantydningen, og velge å sette denne høyere enn hva megler / takstmann anbefaler ( dersom selger ønsker en gitt pris - mer enn hva markedet anbefaler). Ser for meg at dette hadde vært mer gjennomførbart dersom markedet var mer fastsatt.

Mekler skal nettopp ikke ha en fast prosent av salgssummen. Mekler skal belønnes ut fra, om prisantydningen blir møtt. Det skal betale seg for mekler å få en god pris hjem til selger. Mekler er ansatt av selger. Det er selger, som betaler mekler. Derfor skal lojaliteten hos mekler bli hos selger.

Megleren får jo allerede betalt etter salgsprisen. De tar ofte så så mye av den, pluss betalt for visninger, prospekt og alt arbeid. Jeg mener meglerene tar seg for godt betalt.

Honorar etter høy / lav salgspris er en genial måte å gjennomføre salget på. Det ville gitt meglerene noe å strekke seg etter og en dårlig jobb ville gitt økonomiske konsekvenser.

Megler tjener alt for godt som det er! Og ofte med minimal innsats.

Jeg er for det, men tror at det ikke lenger er lov å avtale progressiv eiendomsmeglerprovisjon.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information