Minimumsgrense på bud i budrunde

Minimumsgrense på bud i budrunde

Ved kjøp av første boligen min opplevde jeg at en jeg konkurrerte mot i budrunden la bud med et par hundre kroner mer enn mitt. Dette gjorde han hver gang og virket ganske irriterende og useriøs når det gjelder kjøp av bolig på 2-3 millioner eller mer. Jeg syns at det bør settes minimumsgrense på budgivning enten som fast beløp (f.eks 5000 eller 10 000 NOK) eller som prosent av prisantydningen (f.eks 0,5% eller lignende).

Points

Bud er bud. Om du vil ta imot det er opp til seljar

Enig med runid

På denne måten kan alle parter spare tid og de som deltar i budrunden skal slippe å irritere seg over "useriøse" økninger av bud.

Enig. Har selv opplevd å slite med en som økte med bare småbeløp. 0,5% bør være minimum økning.

Hørtes ut som en useriøs type.

Enig i at et lavt minimumsbeløp kan være en god ide, men det bør ikke være for høyt.

Enig, men minimumsbeløpet må ikke være for lavt. I f.eks. leiligheter med lav prisantydning, har jeg opplevd at det er 5000,- som skiller mellom nest høyeste og høyeste bud. 5000,- kunne kanskje vært passe, eller som du sier, en prosentandel av verditaksten.

når jeg skulle kjøpe bolig så bød den andre budgiveren det samme som meg , men med en annen overtagelsesdato som passet selger bedre. det var veldig irriterende. vil si det hadde vert bedre om den personen måtte by 1000kr mer.

I grunnen for dette, men kun om man kniver om beløp betydelig under/rundt normal prisantydnig.

hva om du mangler 2000 kr på finansieringsbeviset ditt til å by dersom grensen settes som økning på minst 5000 kr?

Enig. Har selv opplevd å slite med en som økte med bare småbeløp. 0,5% bør være minimum økning.

Enig - slik budgiving er irriterende for både megler, andre budgivere og selger.

Det bør heller være opp til megler/selger om de aksepterer slike lave tullebudøkninger. Megler eller selger kan i dag fint kreve en minimum budøkning på f.eks. 5000 kr hvis det er ønskelig.

Det skulle ikke ha vært lov å by over med så lite om gangen, det trekker budrunden unødvendig lenge og irriterer både kjøperne og selgeren.

Enig med runid. Dette bør selger/megler ha hånd om.

Jeg mener det er budgivers privilegium å kunne by det de vil/har mulighet til. Selv om det kan være irriterende for selger, er ikke det et argument for å regulere budgivningen. Ihvertfall ikke med å sette et "minimumsbud"

Først og fremst irriterende. Betyr ikke så mye i praksis

Synes at dette må være opp til hver enkelt å bestemme. Dette vil jo variere fra hver budrunde. Men de fleste legger nok på mer enn et par hundre kroner. Forsåvidt enig i at det var litt lite.

Back to group

This content is created by the open source Your Priorities citizen engagement platform designed by the non profit Citizens Foundation

Your Priorities on GitHub

Check out the Citizens Foundation website for more information